172023

Slik lever det norske fiskeeventyret videre

På Meløy videregående skole utdannes fremtidens fiskere, oppdrettere og forskere. Med forvaltning og riktig utnyttelse av havets ressurser på timeplanen, er det disse elevene som skal føre fiske-Norge inn i en ny gullalder.

Skolen har tre avdelinger, og Siri J. Krogh er studierektor for avdelingen på Inndyr. Her driver de med opplæring særlig innenfor det som kalles den blå linjen, som er havbruksnæringen. Blant studieretningene som tilbys er akvakultur og fiske og fangst.


- Vi har mellom 40 og 50 elever fordelt på fem klasser. Felles for dem er at de tar et grunnkurs i naturbruk. Deretter kan de enten velge den grønne linjen, som er gårdsdrift, eller den blå linjen som vi har her.


Krogh forteller at skolen samarbeider med en rekke aktører innen næringen, deriblant mange oppdrettsanlegg. En av fordelene for elevene er at de er mye ute i praksis og får prøvd seg i yrkene. Skolen har også flere praksisanlegg hvor de kan teste ut hva de har lært.


- På Rødbrygga blant annet driver vi med sjømatproduksjon. Her kommer fisken inn og blir sløyet, og her har vi også en liten fiskebutikk hvor elevene selger fisk. I tillegg har vi et helt akvaanlegg som fungerer som et praksisanlegg, hvor vi får masse kunder på besøk. Våre elever er der og røkter og passer fiskene, og yngre elever lærer om hva som egentlig skjer på et slikt anlegg.


- Fylkeskommunen har påkostet anlegget, men næringen er også med og bidrar på sin måte, ved å gi støtte og praksisplasser til elevene. I tillegg får vi nå en ny båt til en verdi av flere titalls millioner. Den vi har i dag, Salthammer, er moden for utskiftning for å kunne møte krav fra Sjøfartsdirektoratet. Der har vi valgt å satse på en helt ny båt, og fylket har vært med på dette. Det er veldig bra, og vi er privilegerte som har alt det vi har av utstyr og anlegg!

Meløy videregående skole er opptatt av å markedsføre seg, og reiser mye rundt på messer og relaterte arrangementer. Å holde seg oppdatert på fagene er viktig, understreker Krogh.


- På linjen har vi totalt 60 elevplasser, så det er plass til flere elever. Ellers er jeg bestandig optimist, og vi ser lyst på fremtiden. Men vi må være med på utviklingen. Nå får vi jo nytt utstyr, nytt materiell og ny båt, og da får vi nye muligheter. Og vi har en fylkeskommune som er veldig flinke til å bidra og støtte - som skjønner at dette er viktig, og det er veldig bra, avslutter Krogh.

Les mer...

2017-05-19 21.45

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

Kontaktinformasjon

  • Meløy videregående skole
  • Mail
  • Hjemmeside
  • Telefon:
    75 65 25 00
  • Adresse:
    Øya 45, 8140 Inndyr
93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv