173039173039oikj173039uyg173039uhg173039wp173039ijhg173039fiujh

Så verdifullt er metallavfallet ditt

Gjenvinningskonserten Metallco er norgesledende innen gjenvinning av jern og metallskrap. Selskapet har i tillegg utviklet sine tjenester til å omfatte mottak av vrakbiler og EE-avfall.

I konsernet finnes også anlegg som driver med salg av bruksjern, maskiner og utstyr, og et eget aluminiumsmelteverk som produserer aluminiumslegeringer til støperier over hele verden. 


173039oikj


På Metallco Trondheim tar de ikke bare imot alle typer jern, metaller og kabler fra private og bedrifter: Her tilbyr de også flere andre tjenester. I prinsippet kan alle metaller smeltes om igjen uten at kvalitet og opprinnelige egenskaper forringes. Sammenlignet med ny produksjon gir resirkulering store økonomiske og miljømessige fordeler.


– Metallco Trondheim er en av nærmere tyve avdelinger i konsernet. Det vi er best på er å tilby konkurransedyktige løsninger for både bedrifter og private aktører som har material for gjenvinning. Vi har et stort oppsett av containere; tar enklere rivningsoppdrag, kraningsoppdrag, ordner transport og foretar verdivurdering direkte ute hos kunder. På vårt mottak på Heimdal tar vi også imot bilvrak og har behandlingsanlegg for EE-avfall, forteller Hans Rosling.


173039wp


Miljøgevinstene ved gjenvinning av metaller viser seg spesielt i form av redusert energibruk. For aluminium reduseres utslippet av drivhusgassen Co2 med hele 94 prosent sammenlignet med primærproduksjon. I tillegg til at miljøet skånes for forurensning av luft og vann, bevares verdifulle metaller for senere generasjoner.


I moderne behandlingsanlegg miljøsaneres biler som skal gjenvinnes i henhold til krav fra myndighetene: Etter at bilene er miljøsanert, blir de sendt til ett av selskapets to fragmenteringsanlegg. Både i Fredrikstad og på Gjøvik har Metallco etablert anlegg som klarer å sortere ut verdifulle fraksjoner fra bilene – som så selges videre som råstoff til smelteverk og går til produksjon av nye biler rundt om i verden. Fra politisk hold er det et ønske om å øke mengden metaller for gjenvinning samt redusere bruken av deponier. Utfordringen er å skape lønnsomhet gjennom gjenvinning, og her spiller Metallco en viktig rolle.


173039uhg


– Vi mottar brukte metaller, sorterer, resirkulerer og distribuerer videre via kanaler som gir best mulig avkastning. Gjennom selskapets internasjonale nettverk finner vi også miljøklassifiserte mottakere. Vi har spisskompetanse i faget som sikrer oss en miljømessig og riktig håndtering gjennom alle ledd.

Les mer...

2017-09-04 16.30

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv