181031181031dsa181031oes181031ouihpø181031p181031poa181031poad181031podsada181031åodas181031ås

– Skinnplagg som varer hele livet

Moi Skinnutsalg i Lund kommune tilbyr tidløse skinnklær av ekte kvalitet. - Når du går herfra har du fått et plagg til en fornuftig pris og som sitter som et skudd.

Eier og daglig leder Terje Eik driver utsalget i de gamle produksjonslokalene til skinnfabrikken Aleksander, sammen med sin kone Heidi. De siste ti årene av fabrikkens levetid var Eik selv daglig leder, og da produksjonen stanset i 1999 kjøpte han og kona Heidi resten og startet eventyret Moi Skinnutsalg.

– Moi er tross alt ikke verdens navle, men når folk kommer hit så skal de føle at de har gjort et godt kjøp, sier Eik.

– I tillegg er vi veldig opptatt av kvalitet. Folk skal fortsatt komme til Moi og kunne kjøpe seg et kvalitetsprodukt.


181031ås


Han forteller at rimelige lokaler, praktiske åpningstider og stort utvalg gjør at Moi Skinnutsalg ligger rundt 30-40 prosent lavere enn veiledende pris ellers i bransjen, som gjerne trekker folk også langveisfra.

– En kan jo ikke kjøpe skinnjakker på nettet, det handler om å føle seg frem og vite at du får kvalitet og at det passer som det skal, sier han.


Skinn som livsstil
– Jeg og min kone kan se med en gang når en kunde kommer inn i butikken hvilket plagg som vil passe, sier Eik.

Ekteparet jobbet begge på skinnfabrikken Aleksander i dens glansdager og har skåret ut skinn. Med årelang erfaring helt ut i fingertuppene tilbyr de kunder gode råd ved kjøp av skinnprodukter.


181031podsada


– Vi har gjort dette til en livsstil og har Norges beste utvalg av skinn, sier Eik.

Uekte produkter har blitt vanskeligere å oppdage, forteller Eik, og sier at ved bruk av konsistens og lukt på imitert skinn må en ofte inn i selve stoffet for å kunne avsløre om det er ekte eller ikke.

– Hos oss vet vi hva vi holder på med, og har ordentlig kunnskap om våre produkter, sier han.

Skinn mot vinterplager
Blant produktene tilbyr Moi Skinnutsalg ulike skinnplagg som blant annet jakker og bukser, i tillegg til vesker, bagger, pc-vesker, hansker, belter og pengebøker. Til og med grillforkle i skinn fås i butikken. I myk og lett lammepels har de den populære Aleksanderjakken.

– Skinn kan brukes til alt, det er vindtett og holder deg varm om vinteren, og kan styles opp med skjorte og slips på fest, sier daglig leder.
Han forteller at de bruker lammeskinn som er lett og mykt, og som faller veldig lett.


181031oes


– Vi har et par skinnvotter med hansker inni, og for de som sliter med frosne og stive fingrer på vinteren, vil de ikke få slike plager med disse. De er helt utrolige! sier Eik.

Moi Skinnutsalg flytter første mars inn i nye lokaler vegg i vegg ved YX-stasjonen i Moi.

– Vi håper at flyttingen skal gjøre oss enda mer synlig i Moi og at flere ønsker å stikke innom butikken hos oss, sier Eik.

Synlig på messer
Både Terje og konen er hyppig på messer som Dyrskun i Seljord, og har gjerne med seg opp til 500 plagg på hver messe. Han påpeker at verdien av å vise seg ute viser seg godt i kundebesøk i butikklokalene i ettertid.

– Jo mer vi er ute, desto mer folk kommer hit. En må jo vise seg, hvis ikke glemmer folk deg vekk, sier Eik.

Eier av skinnforretningen forteller at de får besøk i butikken fra hele landet av ferierende gjester, og at folk gjerne også kommer langveisfra på anbefaling fra fornøyde kunder.


181031åodas


– Vi hadde en mann i butikken en gang som lurte på om vi kunne legge opp ermene på en skinnjakke han hadde kjøpt, men som ikke var handlet hos oss. Etter han var innom butikken den var kjøpt i med beskjed om at å legge opp ermene ble meget dyrt, gjorde vi det for han uten at det kostet han noe. I tiden etterpå kom det flere av hans venner å handlet hos oss, det var helt fantastisk, sier Eik.

Sy-verksted
Som en ekstra service hos Moi Skinnutsalg har de et sy-verksted der en tidligere ansatt på Aleksanderfabrikken legger opp ermer og gjør mindre reparasjoner, forteller Eik.

– Kundene betaler kun henne, og vi tjener ikke noen penger på det. Det skal være mer som en service. Det er mest voksne folk som er kunder hos oss, men når ungdommen kommer inn så tar vi ekstra ta godt vare på dem, og vi gjør alt vi kan for at de skal føle seg komfortable, smiler Eik.

– Hos oss har vi noe for alle, avslutter han.

Les mer...

2018-02-26 15:30

184046.red1

Cateringmeny med en personlig og humoristisk vri

Artikkel Magasinet Café i Sandefjord drives av det superengasjerte ekteparet Nina og Dag Lindsholm. – Jeg holder litt standup-show når vi leverer maten - det skal være en opplevelse, sier Nina.
184042 P1010839

Stor utfordring å få nok lærlinger innen meierifag

Artikkel TINE Meieriet i Verdal, er ett av Norges største meierier. Men det store maskineriet som er i gang 24 timer i døgnet og som produserer av 350 000 liter melk daglig, er avhengig av fagfolk for å holde hjulene...
  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Ann-Kristin-Ytreberg-3

  Redder miljøet - én bedrift av gangen

  Bedrift for bedrift, jobber stiftelsen Miljøfyrtårn seg fremover – eller tilbake, til en grønn planet.

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  Arkiv