171110 NA171110 NA1171110 NA3

Fra start til slutt med Nipas AS

Det bygges og utvikles som aldri før i Østfold om dagen. Midt i sentrum av den hektiske aktiviteten står Nipas AS. Fredrikstad-firmaet har flere selskaper innen eiendom- og entreprenørvirksomhet. De jobber i hovedsak mot proffmarkedet, og helst som totalentreprenør. Med alt av nødvendige ressurser og kompetanse kan de gjennomføre prosjekter fra A til Å.

- Nipas AS har drevet med mye forskjellig, og begynte i det små med boliger, borettslag og leiligheter. Så har det etter hvert blitt en del prosjekter for kommunene rundt her i Østfold, med alt fra skoler og barnehager til omsorgsboliger og gamlehjem. Det største oppdraget vi har hatt er nok Valaskjold sykehjem, som lå på cirka 130 millioner.


Christian Paus er daglig leder i Nipas Byggentreprenør AS. I «Nipas-gruppen» har de både et eiendoms- og investeringsselskap som investerer og utvikler tomter. Det er dog entreprenør som utgjør hoveddelen av driften. Firmaet startet opp i 1994, og Paus overtok som daglig leder i mai i fjor etter en periode som prosjektleder. 


- Jeg trives veldig godt i Nipas, og synes det er spennende å skulle drive firmaet videre. Østfold er markedet vårt, og frem mot 2020 regner jeg med at vi har bygd opp mot 400 leiligheter og boenheter i fylket. Vi fungerer helst som en totalentreprenør, fordi det er dette vi er gode på, fastslår Paus.


171110 NA1


Ryggraden i Nipas AS er de 39 ansatte, herunder 30 håndverkere med fag- og mesterbrev innen mur, tømmer og betong. De har hatt lærlinger i alle tre fagene, og ser nå for seg at de skal styrke betong-avdelingen for å opprettholde den kompetansen. Mange av medarbeiderne er lokale, og i tillegg til kjernen med egne ansatte leier de inn arbeidskraft ved behov. Nipas AS ser det derimot som en stor styrke å ha egne ansatte, og de går gjerne i bresjen for å rekruttere nye, dyktige lærlinger til bedriften. De har gjerne to til fire lærlinger til enhver tid, og er svært fornøyde med sine lærlinger. Men Paus uttrykker samtidig at gode lærlinger er en mangelvare.

- Vi ønsker flere lærlinger - primært innen betong, men vi synes det er vanskelig å finne gode, kvalifiserte lærlinger, men der er det nok en del lokale variasjoner.

På ungdomsskolen dukker det store spørsmålet opp. «Hvilket yrke skal jeg velge?» Og av uendelige yrkesretninger og valgmuligheter, hvorfor skal man egentlig velge betong? Bransjemagasinet spurte Paus, som var sikker i sin sak:


- Velger man betong er man sikra en jobb i lang, lang tid, og man får mange spennende jobboppgaver. I tillegg blir det færre og færre norske arbeidere, og det vil alltid være behov for kunnskap - selv om man kan importere arbeidskraft. Faglærte arbeidere er utrolig viktig for kvaliteten i prosjektet, understreker han.

For tiden bygger Nipas AS både Dypedalsåsen omsorgssenter for Hvaler kommune, og omsorgsboliger for Fredrikstad kommune. Etter hvert skal de også i gang med prosjektet Storgaten Terrasse i Sarpsborg sentrum, med 70-80 enheter. 


- Det er et samarbeid med Sarpsborg og Omegn Boligbyggerlag, og vi regner med å komme i gang med byggingen i løpet av våren. Vi har også investert i tomter innover mot Moss, så der blir det prosjekter i fremtiden, forklarer Paus. 


Han er fornøyd med at firmaet har opparbeidet seg en veldig god kompetanse, med egne håndverkere og ledere som styrer prosjektene fra start til slutt. Nipas AS er en godt sammensveiset gjeng som jobber bra sammen.


- Ellers er vi veldig stolte av at vi nylig ble re-sertifisert som Miljøfyrtårn uten en eneste anmerkning!


171110 NA3

Les mer...

2017-04-04 16.45

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

    Kontaktinformasjon

    • Nipas AS
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      69 33 94 90
    • Adresse:
      Dikeveien 32
      1661 Rolvsøy
    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv