171113 BOA1171113 BOA0

Her er det godt å være lærling

De har nesten femdoblet antallet lærlinger siden 1996. I tillegg har tilsiget av medlemsbedrifter vært stabilt. Kjell Ivar Jensen har derfor god grunn til å være fornøyd som daglig leder av OKAB - Opplæringskontoret for byggfagene i Aust-Agder.

Kontoret ble startet i mai 1990, og har i dag tre fulltidsansatte. De har ansvaret for rundt 225 medlemsbedrifter og 220 lærlinger som er tilsluttet opplæringskontoret. Kontoret er i dag lokalisert til Sam Eyde Videregående skole på Myra i Arendal. De er også et godkjent opplæringskontor i fylket Vest-Agder i tillegg til Aust-Agder.


171113 BOA


- I 1996 hadde vi 50 lærlinger, så frem til i dag har det vært en voldsom utvikling. Jeg har vært daglig leder siden 1998. Det gjelder å ha god kontakt ut mot bedriftene, slik at vi hele tiden vet hvem som ikke har lærling, men som kanskje burde ha det. Da tar vi kontakt med dem og får ut elever der. Vi må følge med! sier Jensen.


Han forteller at de samarbeider godt med skolen, de andre opplæringskontorene og med håndverker-foreningene i fylket. Aust-Agder har også et eget fagfora innen byggfag. Her er opplæringskontorene, skolene og lærerne på skolene med. OKAB har lærlinger innen fagene tømrer, murer, betong, stillas, anleggsgartner og maler samt noen få innen hestefag. 


- Vi besøker alle lærlingene minst tre ganger i året. Da har vi en gjennomgang av hva de har gjort, og beskriver hva de må gjøre videre. Hvert år har vi en undersøkelse blant lærlingene, og tilbakemeldingene går på at de trives veldig godt og har utfordringer på jobb. På offisielle statistikker var faktisk vi i Aust-Agder det fylket som var best på gjennomføring innen byggfag de siste fem årene. Når man vet at vi har 85-90 prosent av lærlingene i byggfagene, tar jeg meg friheten til å si at vi har gjort en god jobb!


Hvert år arrangerer OKAB instruktørkurs for nye bedrifter, og Jensen oppfordrer alle som planlegger å ha lærling eller ønsker å vite mer om lærlingeordningen til å ta kontakt.


171113 HG


Les mer...

2017-04-04 16.45

newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...

    Kontaktinformasjon

    • Opplæringskontoret for byggfagene i Aust-Agder
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      992 62 065
    • Adresse:
      Østensbuveien 80, 4848 Arendal
    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv