171010

Veien til svenneprøven | Opplæringskontoret for Tømrerfag i Østfold

Opplæringskontoret for Tømrerfag i Østfold har 120 lærlinger til en hver tid og en rekruttering på rundt 50 i året. Oppgave til kontoret er å kvalitetssikre tilrettelegging og dokumentere gjennomgått yrkesopplæring for bedrifter som har lærlinger eller lærekandidater. De formidler lærlinger og lærekandidater til bedrifter, tegner lærekontrakter, følge opp underveis og står til disposisjon for å kvalitetssikre opplæringen.

Opplæringskontoret er et ikke-profiterende selskap, eid av sine litt over 110 medlemsbedrifter, og som bransjeforening gjør de sitt beste for både lærlingene og bedriftene sine, forklarer daglig leder Jørgen Kobro.


– Tanken er at bedriftene skal slippe saksgangen rundt lærlingen. Vi formidler en kontakt, setter opp kontrakten med lærligen og tar oss av eventuelle behov lærlingen måtte ha i lærlingetidne, og så ender det hele med oppmelding til svenneprøve. Alt papirarbeidet tar vi oss av, sier han. 


Kontoret arbeider også med rekruttering og skolebesøk og tilbyr lærlinger et grunnleggende kurs slik at de har en startpakke når de skal starte. Også bokstavelig talt: De får en kasse med basisoppsett med verktøy og oppladbar drill slik at de kan jobbe selvstendig fra dag én. Deretter følges de opp i løpet av læretiden, og hvert halvår er det lærlingebesøk.  


– Vi får henvendelser fra medlemsbedriftene, alt fra om lærlingene har krav på busskort til søknader om spesiell tilrettelegging. Vi prøver dessuten på eget initiativ å være tett på skolene og de elevene de har, særlig på VG2. Det som er så fantastisk med å ta et fagbrev, er at du stiller mye sterkere enn dem som bare har studiespesialisering. Og det er et viktig yrke de skal ut i: Tømreren er gjerne den som kommer først på byggeplassen – og som drar sist, smiler Jørgen Kobro. 


Foto_auremar_shutterstock.com_64733431


Les mer...

2017-04-04 14.45

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

Kontaktinformasjon

  • Opplæringskontoret for tømrerfag i Østfold
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
    69 10 44 90
  • Adresse:
    Trøskenveien 36, 1708 Sarpsborg
93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv