171080 SE171080 SE Itext171080 SE Itext1

- Produksjon er vårt DNA

Stor egenproduksjon med fast ansatte. Det er ett av varemerkene til Solid Entreprenør AS i Fredrikstad. De er en stor og anerkjent aktør i sin bransje, og nå jakter de på ansatte til sin nye avdeling på Romerike.

Bransjemagasinet tok en prat med daglig leder Lasse Johansen og produksjonsleder Runar Oustorp. De styrer ei skute med 420 ansatte som omsatte for 800 millioner i fjor. Tre fjerdedeler kom fra prosjekter i Oslo og Akershus, hvor de hadde en høy aktivitet.


- Vi er en relativt stor aktør med et merkenavn her i Østfold, men vi er egentlig større i Oslo og Akershus. Per i dag har vi kontorer på Rolvsøy, i Asker og en helt ny avdeling på Romerike. Her forventer vi stor aktivitet i tiden som kommer, og vi søker nå ansatte som kan jobbe på prosjekter i dette området, sier Johansen.


Solid Entreprenør AS har høy egenproduksjon med egne fast ansatte. De står for alle fagene selv, med både tømmer, betong, mur, maling, flis, tak og blikk. I tillegg har de en liten fabrikkproduksjon hvor de produserer åpne ferdige elementer til eget bruk, det vil si ferdige ytterveggselementer.


- I staben har vi 313 fast ansatte som er polske. De siste ti årene har vi arrangert norskkurs på tre forskjellige nivåer for våre baser og riggmenn som ikke har det som morsmål. Alle byggemøter, for eksempel, foregår på norsk, så det er helt essensielt å kunne språket. Så vi har landet på at vi skal ha spisskompetanse på å bruke fremmedarbeidere, vi skal gjøre det på en forsvarlig og ansvarlig måte, og vi skal sørge for en høy kvalitet på produktene vi leverer. Våre ansatte blir utdannet til å ta fagbrev, og vi har et styringssystem som ivaretar og behandler dem på en proff måte slik at de kan levere helhetlig og bra, legger Oustorp til.


Det var faren til Lasse Johansen som startet Solid Entreprenør AS i 1974. Den gang dreide det seg mest om betong, men siden har selskapet vært gjennom en gradvis utvikling. Kjernen har alltid vært en effektiv og høy produksjonsandel. I dag jobber de mest med boligprosjekter og nybygg, samt en del for det offentlige. 


- Jeg tror at bransjen trenger å utdanne ledere som har et fag i bunnen, slik at man ikke kommer rett ut fra skolen uten forståelse for hva produksjon går ut på. Derfor har vi gått litt motstrøms ved å satse på å ha høy egenproduksjon. Det er produksjons-delen som er DNAet vårt. Med over 300 ansatte som skal ha mat på bordet hver dag, er det viktig å behandle dem godt. Da vil de også levere gode bygg til våre kunder, avslutter Johansen.

Les mer...

2017-03-24 21:45

184001i

Eksponer bedriften med bilfoliering

Artikkel Bytt farge på bilen raskt og rimelig uten omlakkering! Foliering hos Vinylmannen i Bergen, beskytter bilens originale lakk mot striper, steinsprut og solskader.
183067df

Moderne møbler i gammel kunst

Artikkel – Jeg vil gjerne lage kvalitetsmøbler med sjel i. Møbeldesigner og snekker Jon Emil Flatås legger ekte lidenskap i eldre treverkskunst og produserer møbler fra stokk til ferdig produkt.

  Faktaruta

  • Solid Entreprenør AS
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   916 73 600
  • Adresse:
   Bjørnengveien 11, 1664 Rolvsøy
  Prest_Marit_red

  Naturopplevelsene nordmenn bør oppleve

  I samarbeid med turoperatøren Hvitserk, presenterer vi Norges fem vakreste naturopplevelser. 

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  motorsykkelsandrasds

  Opplev de ukjente norske vei-perlene på to hjul

  Norge, et mekka for motorsyklister

  Arkiv