164078i164078 TH1164078 TH4164078 TH

Hotellet med den ekte ''wow''-følelsen!

Midt ute i havgapet ligger et hotell av de sjeldne. Med en perfekt ramme både innendørs og utendørs, er Thon Hotel Fosnavåg for deg som ønsker noe litt annerledes. Etter to års drift er det stadig flere som finner veien til den flotte og unike destinasjonen.

- Å åpne et nytt hotell der det aldri har vært noe liknende før, i en slik skala, det er tøft. Vi begynte med null kunder, null historikk og null portefølje. Det betyr at vi må bruke tid på å bygge opp lokalkunnskap, og finne ut hva våre lokale kunder ønsker og ikke ønsker. Det har vært prøving og feiling, men vi har fått eierne med på filosofien om å bygge stein på stein. Nå etter to år ser vi at vi begynner å få fornøyde og lojale kunder, og vi har ganske høyt gjenkjøp sammenliknet med andre hoteller. Så erfaringen er derfor at hvis man krummer nakken godt nok og bryr seg om gjestene, så er det mulig å få til et hotell her ute i havgapet.


164078 TH3


Gunther Dahler er en engasjert og visjonær hotelldirektør. Han forteller at det nesten var som en drøm da prosjektet begynte å nærme seg en realitet. Selv flyttet han fra Ulsteinvik i tenårene, og hadde vært ute i hotellverdenen og jobbet frem til for to år siden. Lysten til å returnere hjem var stor. Ikke minst var potensialet som de lokale initiativtakerne så i Fosnavåg stort. Dahler så hotellet som en fantastisk mulighet han hadde lyst på, og var ikke i tvil da den dukket opp. 


f


- Det har gått mange år siden det første kornet ble sådd. Prosessen har vært lang, men to fantastiske lokale initiativtakere har fått det til. Per Sævik og Stig Remøy eier i dag 90% av hotellet. Jeg tror det er kjærkomment for hele Herøy-samfunnet å ha et hus som dette som rommer både hotell, kino, konserthus og simulator. Det er rett og slett en samlingsplass for mange.


Flere ting gjør Thon Hotel Fosnavåg til et uvanlig hotell. Dette gjelder ikke minst interiøret. Dahler forklarer at de har vært så heldige at de har fått med seg interiørarkitekt Sissel Berdahl Haga og Trond Rammsøskar på laget til å dgjøre alt av design og interiør. 


164078 TH0


- Dette gjenspeiler seg klart i både fargevalg og løsninger. Mange vil nok synes det er annerledes enn det man hadde tenkt seg når de kommer inn døra her. Thon Hotel Fosnavåg er et interiør- og designprosjekt, og blant de første hotellene Thon har valgt å bruke interiørdesignere på. Man får “wow”-følelsen over alt, både på rommene og ellers i hotellet, smiler han.


Kundesegmentet varierer litt med sesong. Om man ser tre år frem i tid, er direktøren overbevist om at det er sommeren som blir toppsesongen for både omsetning og besøk. Hotellet er omgitt av flott natur, med hav og kort vei til fjell, og dette er noe som blir stadig mer etterspurt og ettertraktet. Både norske og utenlandske gjester ønsker seg mer av de ekte opplevelsene, og det får man i Fosnavåg.


- Turisme blir viktig. Samtidig er kurs og konferanse, næringsliv og bedriftsmarkedet veldig viktig for oss gjennom hele året. Vi ser at vi klarer å tiltrekke oss gjester fra hele fylket som velger Fosnavåg nettopp på grunn av beliggenhet. Selv om den ikke er den mest sentrale, gir den en fantastisk ramme rundt. Men ikke minst ønsker vi å være et hotell for den lokale innbyggeren i Herøy. Der skal vi være en samlingsplass enten det er et selskap, et vennelag, en konsert eller kino. Uansett er vi opptatt av å være en bidragsyter og ta del i det som skjer lokalt, og å legge til rette for de lokale som bor i vårt nærområde.

Når det gjelder konferanser og eventer, har Thon Hotel Fosnavåg topp fasiliteter. Og ikke nok med det, på store arrangement har de et ess i ermet: Fosnavåg konserthus. Dette er et av Norges mest teknologisk avanserte lokaler, og disponeres av hotellet som et av deres konferanserom. 


164078 TH2


- Ser man bort fra det grunnleggende som gode senger, god mat og flotte fasiliteter innvendig, har Herøy mye mer å by på. I det man setter foten utenfor hotellet kan man velge å bli med på fisketur med en lokal fisker, man kan delta på hav-opplevelser med rafting, sea safari eller utforske grottene på Runde og fuglefjellet. Sunnmørsbadet – 6500m2 med ren badeglede. Fange krebbe i lag med «Krabbekarane» - lokale ungdommer som tar med gjester ut på tur. Båtturer innover i fjordene med Sunnmørsalpene som mål – dagstur med guide – suksess!!Noe av det viktigste i Herøy er Runde. Her er det muligheter for alle slags turer og opplevelser hele året. Ikke minst er Runde miljøsenter et flott senter med mye kunnskap om alt fra dyreliv til forskning og fornybar energi. Dette er en lokal aktør vi spiller på lag med, og som er en del av tilbudet vi gir til våre kurs- og konferansegjester.


164078 TH5


- Jeg er privilegert og har en fantastisk stab som gjør en utrolig god jobb hver dag, 24 timer i døgnet. Det vi nok hører oftest av positive tilbakemeldinger, er at vi er veldig til stede. Vi er nødt til å være 110% til stede for gjestene, hele tiden. Våre ansatte gjør det lille ekstra som man kanskje ikke tenker på. Tanken fremover er å få flere besøkende til Herøy. Da er vi nødt til å være kreative og stå på, så vi kan ikke hvile. Men! Vi kan smile underveis og si at vi har fantastiske rammer å gjøre alt dette i, og det er det ikke alle som har.

Les mer...

2016-12-19 13.15

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv