191011w4191011q1191011w2191011w3191011w5191011w6

Bygger ny etasje på én arbeidsdag

– Det handler om god planlegging, sier daglig leder Trond Johannessen i TønsbergHus AS.

Trond Johannessen tok over driften som daglig leder i TønsbergHus i 2014, og har full kontroll over bedriften – godt hjulpet av sin lange fartstid på 25 år og en vilje til å videreutvikle TønsbergHus gjennom en profesjonell drift. 


Johannessen sier at de gode medarbeiderne er viktige i den daglige driften.


Johannessen forteller at han startet karrieren sin i firmaet Harry Dahl AS i Nøtterøy som lærling i 1993, før han gikk over i Lillesandhus AS der han var frem til han tok over driften i TønsbergHus.


– Jeg har 25 års erfaring, og har hovedsakelig bare vært ute og tømret og gjort kontorarbeid på kveldstid, men det siste året har jeg bare vært inne, forklarer Johannessen om den ansvarsfulle plikten som daglig leder.


Nøkkelferdige hus

De konsentrerer seg hovedsakelig om Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme, men har hele Vestfold som sitt nedslagsfelt og har vokst jevnlig i løpet av årene. Da de ble forhandler for Idéhus i 2016, åpnet det seg en viktig dør for TønsbergHus. 


Idéhus har alt fra a til å, der du som kunde kan velge et hus basert på utvalget i katalogen og få det nøkkelferdig levert av TønsbergHus. 


Flere bein å stå på

– Det er ROT-markedet som er hovedfokuset hos oss foreløpig; hjemme hos fru Hansen, bygge på, bygge opp og restaurere. Men vi jobber med å få fart på eneboligmarkedet, smiler han. 


Primært bygger TønsbergHus for kunder som allerede har en tomt. Johannessen røper nemlig at konkurransen er hard og at det er mange om beinet i Vestfold. Da er det godt å kunne være sin egen herre av og til. 


– Vi har hatt et tidligere prosjekt i egenregi der vi kjøpte et gammelt hus som vi pusset opp. På sikt har vi et mål om å drive 50 prosent med nybygg og 50 prosent med ROT-markedet, forteller Johannessen. 


Anbefales av byggmestere

Spesialiteten til TønsbergHus ligger i å bygge på nye etasjer – såkalt heving av boliger. Der blir de sett på som en seriøs aktør i markedet. Den tøffe prosessen med å fjerne eksisterende tak og bygge ny etasje, dog med god planlegging og forarbeid, tar som regel én arbeidsdag. 


– Heving av boliger gjør vi ofte mens kunden bor i huset. Det har blitt en slags nisje for oss, og vi har blitt veldig konkurransedyktige der, for jeg tror vi har klart å spisse prisene litt. Det er en stor fallhøyde-risiko, og mange vil ikke begi seg ut på slike jobber, sier han. 


Det har forekommet at andre byggmestere anbefaler dem, spesielt for disse jobbene, ikke minst på grunn av at det er stor fallhøyde-risiko og at det kreves grundig forarbeid og planlegging på forhånd. 


– Vi effektiviserer og gjør det på en enkel og grei måte. Kortest mulig uten tak er nøkkelordet! Som oftest lar vi kunden flytte ut en ukes tid mens vi tar av eksisterende tak og bygger ny etasje/tak. 


– De gangene vi har satt opp 2 etg. i løpet av en dag, så har vi startet tidlig, revet taket, lagt bjelkelag, satt opp vegger og nytt tak – og stort sett klart det på en arbeidsdag. Det er det ikke så mange andre som gjør, men det handler om god planlegging. Da prosjekterer vi alt ned til den minste detalj på forhånd. Vi måler og lager kapplister, nummererer bjelker, kapper og legger i hauger før det settes opp, omtrent som Lego. 


Søker medarbeidere

TønsbergHus er alltid på utkikk etter flere fagfolk, og de kunne gjerne tenke seg å ekspandere. Men Johannessen forteller at det ikke er til å stikke under en stol at det er vanskelig å finne kvalifisert arbeidskraft.


– Vi kunne ansatt to til tre mann nå omgående om vi hadde funnet noen. Vi søker etter utadvendte folk som er glad i utfordringer og har skikkelig stå-på-vilje, og som kan samarbeide godt med andre, avslutter Johannessen.

 

191011w2

Les mer...

2019-03-08 14.45

dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv