171 111i171 111i2171 111i1

Gjør et trygt valg med VM Bygg AS

Med to eiere som har en samlet erfaring på 60 år fra byggebransjen, er VM Bygg AS godt forankret i erfaring og kunnskap. Trygghet er et sentralt stikkord for Rune Valborgland og Glenn Meberg - og det gjelder for både kunder og medarbeidere.

– Å skape tillit er viktig. Folk skal ikke føle at de blir lurt. Når man har skrevet en kontrakt, skal vi ikke ta ekstra betalt dersom kunden gjør noen enkle endringer. De skal vite prisen på forhånd slik at det ikke blir noen overraskelser, understreker Valborgland.

Han og fetteren Glenn Meberg hadde drevet hver for seg i en årrekke da de dannet VM Bygg AS i Grimstad i 2012. I dag har de en stab på totalt 16 ansatte, inkludert tre lærlinger, og er travelt opptatt med flere spennende boligprosjekter. Ett av dem er på Kjæråsen i hjembyen, et tomteområde Valborgland kjøpte for mange år siden. Dette er et stort prosjekt på 125 enheter. Drøyt 25 av dem har de solgt til andre byggmestere, mens de resterende 100 bygger de selv. Og rett over gaten, i Støleveien, bygger firmaet i tillegg en blokk med 22 enheter samt to firemannsboliger. Boligblokka skal stå ferdig i desember, mens firemannsboligene forventes å være innflytningsklare i april.


171 111i1


– Litt av suksessen vår består i at vi gjør alt ferdig. Når vi for eksempel har solgt eneboliger i kjede med en carport imellom, så blir det asfaltert inn i carporten. Og det blir lagt plen, enten ferdigplen eller sådd, med en liten terrasse. Alt er ferdig og ser fint ut, og det har vi fått mye skryt for.

Trygghet står i fokus hos VM Bygg AS, og det viser seg på mange måter. For kundene bunner det i stabens lange erfaring og høye grad av kompetanse. I tillegg er det firmaet som står ansvarlig for byggelån for kundene. Det betyr ingen betaling før ved overtakelse, og en uavhengig tredjepart i form av en eiendomsmegler som tar seg av kontrakt og oppgjør. For de ansatte som jobber ute på byggeplassene, er det Meberg som har ansvaret.

– Målet er at gutta alltid skal ha tilgjengelig det de til enhver tid trenger av materialer, utstyr og verktøy. De skal alltid vite hvordan de skal utføre jobben, og ingen skal måtte gå rundt og lete etter noe. Målet er å ha det ryddig på arbeidsplassen, for å hele tiden ha en effektiv produksjon. Jeg er sammen med gutta hver dag og snekrer og organiserer. Vi har en tett dialog, og det tror jeg er kjempeviktig. Man må være til stede hele tiden, sier han engasjert.


171111 VB


Strekker seg langt for kundene
Andre suksessfaktorer som spiller inn, er at de både tilpasser seg og strekker seg litt ekstra for kundene. Valborgland er ikke vanskelig å be om å møte opp for visning på kvelder og helger, slik at potensielle kjøpere slipper å ta seg fri fra jobben.   


– Småting som koster oss lite å gjøre, men som betyr noe for kunden - det er viktig. I tillegg har vi ikke minst vært veldig konkurransedyktige på pris. En annen grunn til at det har gått så bra, er nok mye fordi vi har en rasjonell drift. Når vi har fire eneboliger i rekke, så bygger vi alle fire, uavhengig av om vi har solgt én eller tre. Det er utrolig besparende å bygge fire hus samtidig i stedet for ett og ett. Man får et ferdig område, det ser bra ut og ikke minst blir det lettere i forhold til rigg og stillaser, sier duoen.

VM Bygg AS vil bruke resten av 2017 på å ferdigstille de flotte boligene på Kjæråsen, men kaster seg deretter direkte ut i neste prosjekt. De har nemlig et større boligfelt ved campus i Grimstad i et veldig flott område, og her er planen å bygge rundt 90 enheter. Mest sannsynlig vil disse legges ut for salg nå til sommeren.  

– Hos mange konkurrenter står det “maling er ikke inkludert” med liten skrift. Hos oss er alt inkludert; med nøkkelen i døra og alt av hvitevarer på kjøkkenet. Vi har ansatt egne malere, og tar oss av ventilasjon og muring. Utover elektriker og rørlegger styrer vi hele prosessen selv, og har hele tiden full oversikt. Slik unngår vi store overraskelser.

– Vi ønsker å levere en så feilfri bolig eller leilighet som mulig, og det er gøy å kunne levere dem da. Dette er noe kundene har sett fram til, og det er jo den største investeringen en familie gjør. Og etterpå er det viktig at de kan få tak i oss. Det skal ikke være slik at alt er stas når de kjøper bolig, men så tar vi ikke telefonen hvis det oppstår problemer. Kundene skal få tak i oss, når som helst. Grimstad er en liten by, og du kan ikke holde på lenge i en liten by hvis du ikke oppfører deg. Jeg tror - i hvert fall ut fra de tilbakemeldingene vi får - at vi har mange fornøyde kunder. Vi ser at folk anbefaler oss videre. For eksempel er det flere folk fra samme arbeidsplass eller familie som har kjøpt bolig av oss, og det er gøy, sier Rune Valborgland avslutningsvis.


Ønsker du å lese mer om prosjektene til VM Bygg kan du gå inn på dems hjemmeside her: http://www.vmbyggas.no

Les mer...

2017-02-22 14:30

194008w1

Kjøkkenløsninger på detaljnivå

Artikkel Siden 1999 har Det Stolte Kjøkken i Sandvika tilbudt tilpassede kjøkkenløsninger til både bedrift og privatmarked, med leveringstid på fem til seks uker.
193031w3

Kjøkkenekspert i over 40 år

Artikkel Tre generasjoner med kjøkkenekspertise finner du hos Østerby Kjøkkenstudio AS i Sandvika, som er leverandør for Huseby. – Med mange års erfaring og godt rykte føler kunder seg trygge her.

  Kontaktinformasjon

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Arkiv