191005w2191005w1191005w3191005w4191005w5

Bedre service og fleksibilitet for kundene: Med små transportaktører får du mer for pengene

Store fraktselskaper er ikke alltid den beste løsningen for alle aktører.

– Mange selskap bruker mindre aktører i stedet for de store fraktfirmaene fordi de ikke får den servicen de krever, bekrefter Jarle Omdal, daglig leder i Omdal Transport. 


Omdal Transport har to avdelinger på to forskjellige steder i Norge. Her på Sørlandet finnes de på Ualand, og utenfor Oslo i Drammen, drifter de et lager med utkjøring av varer på oppdrag for den faste kunden NorDan AS. 


Jarle Omdal er daglig leder for familiebedriften som ble startet av hans far i 1971, og fører tradisjonen og verdiene videre gjennom driften av Omdal Transport. 


– Rene og fine biler, trygghet i at vi kommer når vi har sagt vi skal komme, og selvfølgelig god service. Jeg føler vi er gode på de tingene, smiler han. 


Selv om Omdal lenge var usikker på om han skulle gå samme vei som faren, tok han beslutningen som 18-åring og startet på transportfag. I 2012 overtok han stillingen som daglig leder etter faren Jostein, og trives godt i en utfordrende hverdag der ingen dager er like.


– Det er mye som skjer, og det er ingen dager som er like. Jeg er som regel involvert i det meste, og har personal- og kundeansvar. Daglig leder er en god oppsummering, for man er liksom litt innom alt, humrer Omdal. 


191005w1


Kontrasten er stor fra oppstarten i 1971. Den gang var det enkle kår med kun én bil og et fåtall faste kunder.I dag har Omdal Transport 28 biler der de fleste har den nyeste teknologien og beste komforten, og ikke minst en mye større kundegruppe. Ifølge Omdal er de best på transport av spesialgods. 


– Jeg tror at vi er best på partifrakt av gods som ikke nødvendigvis er «standard», men med varierende størrelser, der kunden krever det lille ekstra ut mot kunden. Vi er ikke de beste på de helt små forsendelsene, men er veldig konkurransedyktige på pris fra 1 palleplass og oppover, og vi har rettet driften mot bedriftsmarkedet.


Med en liten transportaktør blir godset levert raskt, med færre mellomledd, og oftest direkte fra avsender til mottaker. Hos de største fraktselskapene må godset ofte gå igjennom flere terminaler før den ender hos kunden. 


– Vi er ikke som de store. Det skal være enkelt å kontakte oss, du får god service, og vi er veldig fleksible i forhold til pristilbud – akkurat slik kunden vil ha det. Samtidig er vi store nok til å serve store kunders behov, forsikrer Omdal.


Omdal Transport kjører over hele landet, men har to hovedgrupper: lokal transport over én dag, der de for eksempel kjører fra Ualand opp til Stavanger/Haugesund- området eller Kristiansand, og langtransport hovedsakelig til Oslo-området med hjemreise neste dag.


– Og nå har vi startet en ny rute, som vi satser ganske stort på. Den begynner her og går inn til Stavanger på morgenen der vi laster opp og leverer langs hovedveien helt til Farsund og Lyngdal området, samme dag. Det er en fast mann som styrer ruta, slik at det blir enkelt å forholde seg til. 


Faste kontaktpersoner og faste sjåfører på fast bil, skaper utvilsomt en unik trygghet for kundene.

– Vi har veldig god erfaring med dette, og jeg tror ikke det er så mange som har det sånn, smiler Omdal. 


191005w5

Les mer...

2019-01-04 11.30

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv