156026 AC156026 AC0

Atlantico AS tar hånd om alle dine transportbehov

Det er mange grunner til at du bør velge Atlantico AS som din transportør. Lokal tilhørighet, dyktige sjåfører og en god vognpark er noen av dem. Moldebedriften er en pålitelig leverandør av transporttjenester innen distribusjon, langtransport og spesialtransport.

Atlantico AS ble etablert av Atlantic Auto, som hadde en visjon om å få i gang et spedisjonselskap. I 1992 kjøpte de opp Øverland Transport AS, og flyttet til Molde. I dag består Atlantic - gruppen av flere selskaper, herunder spedisjonsselskapet Atlantico AS og datterselskapet Atlantic Transport AS. Harald Ørjavik er driftssjef i begge.

– Atlantico AS driver med godsmegling, og frakter gods fra A til B for bedriftskunder. Vi samarbeider med speditører både her på Møre og på Østlandet, og har direktekunder i begge områdene. Det er også dette som er hovedområdet vårt, for 90 % av godsmeglingen skjer mellom Østlandet og Møre. Det går daglig linjebiler i begge retninger.

I tillegg til distribusjon og frakt til og fra Østlandet, driver Atlantico AS med lokaldistribusjon i hele Møre og Romsdal, på Sunnmøre via samarbeidspartnere. Fra Molde og selskapets egen terminal, dekker de hele Romsdal og Nordmøre, forteller Ørjavik.

– Det er mange krav til sjåførene våre. De må inneha ADR-bevis, som gjelder transport av farlig gods, i tillegg til truckførerbevis. Det er også en del kurs som må tas hvert femte år, i følge EU-kravene til etterutdanning. En ADR varer i fem år før den må fornyes og oppdateres.

Selskapet har videreutviklet seg siden 90-tallet. De har blant annet bygd opp en egen terminal, samt en vaskehall for storbiler som er tilgjengelig 24 timer i døgnet, også for eksterne aktører. Ørjavik er fornøyd med den gode utviklingen, og den sakte stigende omsetningen, men legger ikke skjul på at konkurransen er knallhard.

– Ingen dag er lik i denne jobben. Det er en tøff bransje, med mange strenge krav. Nå i det siste har det i tillegg vært mye fokus på dekk og dekkutrustning.

Når vi ber ham om å se noen år fremover i tid på vegne av Atlantico AS, er det tydelig at driftssjefen har visjoner for den videre driften.

– Målet er hele tiden å utvikle og utvide virksomheten. Dette kan vi gjøre ved blant annet å selge mer og få flere kunder. Visjonen er å utvikle firmaet videre for å kunne stå sterkere rustet i konkurransen. Vi har også kommet i gang med utvidelse av arealet ved terminalen, når alt er utfylt har vi økt arealet med nesten 6.000 m2. Med tiden får vi kanskje også bygd ut kaia her. Med en veldig stabil arbeidsstokk på både sjåførsiden og ikke minst godsmeglersiden, vil jeg påstå at vi er dyktige på vårt område. Vi er ikke så store, men har oversikt over det meste. Kundene får svar når de ringer, uansett hvem de treffer på. I tillegg har vi utviklet mange gode tekniske løsninger gjennom årene, og er langt fremme når det gjelder både sporing og skanning,

Les mer...

2015-12-04 10:15

183081

Med vind i seilene

Artikkel Gjennom hardt arbeid har Allsikring gått fra å være en nystartet maskot i bransjen til å bli en reell markedskonkurrent.
184001i

Eksponer bedriften med bilfoliering

Artikkel Bytt farge på bilen raskt og rimelig uten omlakkering! Foliering hos Vinylmannen i Bergen, beskytter bilens originale lakk mot striper, steinsprut og solskader.

  Faktaruta

  • Atlantico AS
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   71 25 10 00
  • Adresse:
   Verftsgata 6 A
   6416 Molde
  Prest_Marit_red

  Naturopplevelsene nordmenn bør oppleve

  I samarbeid med turoperatøren Hvitserk, presenterer vi Norges fem vakreste naturopplevelser. 

  motorsykkelsandrasds

  Opplev de ukjente norske vei-perlene på to hjul

  Norge, et mekka for motorsyklister

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  Arkiv