173054efo173054173054pda173054po

Bergen Fiber har det travelt med å gi fiber til folk flest

Den nye administrerende direktøren i Bergen Fiber, Tore Nyhammer, mener bedriften er med på å bygge samfunnet opp på nytt med en ny type infrastruktur.

– Det er ikke tvil om at fiber er løsningen. Vi ser allerede en enorm modning i markedet. Det bredbåndet som er i dag via andre teknologier er ikke laget for fremtiden. Man vil trenge symmetrisk hastighet fremover for alt av underholdningstjenester, men også for hjemmekontoret og kommunikasjon og ikke minst innenfor omsorgsteknologi, sier Nyhammer som jobber med å levere fibernett til private i bergensområdet.


Like fort opp som ned

– Flere jobber fra hjemmekontor og er avhengig av å sende filer begge veier rettet mot en skytjeneste som arbeidsplassen har. Med fibernett skal du kunne gjøre jobben like enkelt hjemmefra. Det skal ikke ha noe å si hvor langt borte serveren er, sier Nyhammer og påpeker at dette krever symmetrisk hastighet, noe man får med fibernett.


173054pda


– I de kommende årene vil helse- og omsorgstjenesten møte store utfordringer. Det kommer nye yngre brukergrupper og antall eldre øker. Samtidig reduseres antall personer i yrkesaktiv alder. Omsorgsteknologi vil kunne bidra til økt trygghet og sikkerhet og styrke den enkeltes evne til å klare seg selv i hverdagen. Bevegelsessensorer, trykksensorer og fallalarmer og mye mer. Felles er at dette krever stabilitet og kapasitet som fiberteknologi kan gi, legger han til.  


For snart 20 år siden imponerte Sony med en diskett som rommet hele 200 megabit. I dag hadde vi kanskje klart å få plass til ti små bildefiler på samme lagringsplass. Filene folk opererer med blir bare større og større, med det kommer behovet for kraftigere bredbånd.


– Viss du er fotograf med hjemmekontor laster du gjerne hundre bilder opp om dagen. Har du DSL så har du én megabit opp, har du fiber så har du kanskje 500 megabit. Da kan du laste hundre bilder opp i løpet av noen minutter, med DSL-en så kan du sette det i gang på kvelden og så laster det seg opp i løpet av natten, forklarer han med et smil.


Voldsom vekst

Mens én enkel side med tekst kunne ta en halvtime å overføre med telegrafen for hundre år siden, overfører man i dag hele TV- og filmutvalget til Netflix i løpet av noen få sekunder om man har en rask nok linje. Vi får stadig flere objekter som skal være tilkoblet internett til enhver tid. I følge tek.no hadde Altibox seks millioner digitale enheter i sitt nett i 2015, og Cisco har spådd at innen 2020 vil over 50 milliarder duppeditter være koblet til nettet på verdensbasis.


173054


– Det er litt sånn som når du kommer hjem fra jobb, så laster kanskje telefonen din opp noe uten at du tenker over det. Sånn kommer det til å bli mye mer av, du trenger ikke gjøre noe, men systemet fikser det. Det er spennende, sier han.


Følg med på bloggen
Det var i 2013 at BKK og Lyse sammen etablerte Bergen Fiber AS. Målet var å bygge fiber og tilby internett, tv, telefoni og tilhørende tjenester gjennom Altibox til husstander i Bergen og Hordaland. I dag har de 32.000 private kunder.

På kontoret i Bergen er de 30 personer som jobber med å bygge ut infrastrukturen. Tore Nyhammer har startet opp en blogg hvor du kan følge med fortløpende på oppdateringer.


173054efo


– Vi har egne skribenter som skriver mye om selskapet og hva vi holder på med. Det kommer stadig nye innlegg, vi har veldig mange tanker på hva vi kommer til å gjøre fremover. Mange lurer på hvordan de skal få fiber til sitt nabolag, sier den administrerende direktøren.


– Dette er kjempespennende å jobbe med, og vi føler kanskje litt at vi bygger samfunnet opp igjen på nytt, slik de bygget telefoni en gang i tiden eller kloakken, vannsystemet eller annen type infrastruktur. Nå bygger vi fiber til folket, legger han entusiastisk til.

Les mer...

2017-09-13 14:45

191032w1

Tidsriktig, urbant og skreddersydd – slik vil vi helst bo i hovedstaden

Artikkel Meglerfirmaet Røisland & Co i Oslo, sitter med mye informasjon om nordmenns valg av bolig. Eiendomsmegler og rådgiver Mikkel Røisland fører statistikk over absolutt alle nyboligprosjekter i Oslo og Akershus.
191041w2

– Som vi sier til bedriftene: det å ha en lærling, er fremtidens ressurs!

Artikkel EOSØR; el-fagenes opplæringskontor Sørlandet, jobber iherdig for at alle ungdommer innen elektrofag skal få en læreplass. Slik får daglig leder Øystein Kommedal, kabalen til å gå opp.

  Kontaktinformasjon

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  NaimJosefiw4

  Superdesigner

  Design, teknologi og industri - Naim Josefi skaper magi med stor M.

  Arkiv