162040 NB162040 NB0

Byggevarekjedenes trofaste partner

Nordisk Byggdistribusjon ser optimistisk på fremtiden for byggebransjen. Firmaet feirer 10-årsjubileum i år, og betjener byggevarekjeder og industrikunder i store deler av Sør-Norge. Staben på fire ansatte prøver å skille seg ut med kunnskap, tilgjengelighet og nærhet til kundene.

– Den største produktgruppen vår er gips i forskjellige varianter, til både inn- og utvendig bruk. Sammen med to leverandører har vi utviklet et utvendig puss-system som nettopp ble godkjent av Sintef, så dette er vi veldig spente på. Utover dette har vi kryssfinér i forskjellige varianter, OSB, kottdører, loftstrapper, skyvedørskarmer samt terrassebord i kompositt, forteller daglig leder Dag Vabo.


Firmaet har base i Kristiansand, og leverer mye til byggevarekjedenes sentrallager på Østlandet. Ellers foregår den oppsøkende kundevirksomheten hovedsakelig på strekningen Arendal til Bergen. LTL-gruppen er hovedaksjonæren til Nordisk Byggdistribusjon AS, og står også bak selskaper som Nordic Dørfabrikk og Modena.


– Vi har ambisjoner om å vokse. Målet er å være med i det nordiske markedet, og vi har muligheten til å samarbeide med mange av våre datterselskaper gjennom konsernet. 98 % av varene vi selger er import, og vi ser oss gjerne om etter nye produkter, sier Vabo entusiastisk.


I fjor høst ansatte de en medarbeider som kun jobber med fasadeprodukter, derav et for dem helt nytt produkt som går på yttersiden av en eksisterende fasade. Ved for eksempel rehabilitering av en gammel bygning, kan man i stedet for å fikse, lappe og male sette på en duk i fiber eller stål. Her er arkitekter en viktig målgruppe, slik at man i starten av en byggeprosess kan tenke mer på fremtidig vedlikehold.


– Ellers jobber vi veldig mye med logistikk. Særlig for billige produkter som gips er logistikken ekstremt viktig, for det påvirker prisen, avslutter Vabo.  

Les mer...

2016-04-28 10.15

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv