162068 TS162068 TS0162068 TS1162068 TS2

Den soleklart beste på skjerming

I over 25 år har T. Aasen Solskjerming vært en pålitelig kvalitetsleverandør av skjermingsprodukter. Er det for varmt i huset? Eller kommer det for mye dagslys inn gjennom vinduene på kontoret? Stavangerbedriften hjelper sine kunder med de beste løsningene for en bedre hverdag, både hjemme og på jobb.

Torbjørn Aasen startet opp bedriften i 1989, og siden har de betjent både privatkunder og bedriftsmarkedet med sol- og innsynsskjerming. Daglig leder Alf Sørdal forteller at de har valgt å fokusere på det som har med innsiden og utsiden av vinduer å gjøre, samt forskjellige løsninger for skjerming mot sol på terrasser og i hagestuer.


– Dette er en krevende jobb, og et voldsomt nøyaktighetsarbeid hvor vi opererer med millimetere på alt vi gjør. I tillegg kommer vi ofte sist inn i et hus, og det er ikke alltid virkeligheten stemmer med ting slik de skulle ha vært laget. For at vi skal kunne feste ting, må alt være riktig utført i forkant. Vi skreddersyr alt, og har noen bommet med tre millimeter, så passer det ikke. Er vinduskarmen skjev kan vi ikke justere på vårt produkt, men må skaffe et nytt. Derfor er det en utfordring å få alt helt riktig, sier han.


I tillegg kommer naturlover som ingen kan kontrollere, som solsprenging av glass fordi glass ikke tåler for høye varmeforskjeller. T. Aasen Solskjerming kan derfor ikke alltid tilfredsstille kundene 100% da de må forholde seg til den uforutsigbare virkeligheten.


– Når en kunde kommer til oss, liker jeg først å spørre om hvilket problem han ønsker å løse. Hva er hovedproblemet? Gjelder det innsyn, er det for mye lys eller er det varme? Det gjelder å kartlegge behovet. Er det for eksempel voldsomt varmt i huset når sola kommer, må vi tenke utvendig solskjerming som dekker vinduene før sola kommer på vinduene. Med dagens byggeskikk, med godt isolerte vegger og store vinduer som er laget for å slippe varmen inn men ikke ut igjen, må vi stoppe varmen på utsiden for å løse dette problemet. Det viktigste for meg er å finne ut av hva som er utfordringen, sier Sørdal engasjert.


Best på kvalitet og design

Firmaet har en flott butikk som av mange blir kalt Norges fineste. De betjener primært Sør-Rogaland og deler av Nord-Rogaland, men også hele landet i tilfeller hvor de er alene om å ha bestemte produkter. De samarbeider med fabrikker i Tsjekkia, Italia og Tyskland som produserer innvendige produkter, og har i tillegg noen norske produsenter.


– Vi er opptatt av kvalitet og design, og velger ikke de billigste løsningene. Utvalget vårt består av de produktene vi mener er de beste, og som passer vårt område. Dette er et av de mest utsatte plassene i landet med tanke på vind og salt, så vi er nødt til å ha systemer som ikke ruster, og som tåler vind og det miljøet vi er i. Noen av produktene importerer vi selv fra Tyskland og Italia, og dette er designprodukter i topp kvalitet som vi er alene om å ha.


På innvendige produkter som brukes for lyskontroll og innsynsskjerming, har det kommet mange nye løsninger. Med dagens nye hus er det populært med skjerming som henger inne i vinduene, forteller han. T. Aasen Solskjerming har alle løsningene som finnes, med både plissé/duett, rullegardiner, rullegardiner med screen og persienner. Gardiner har også kommet tilbake, og der har de et stort utvalg som blir brukt til både dekor og lysdemping. Nesten alt i sortimentet kan motoriseres, men det finnes også motorer som går på batteri og ikke på strøm.


– Skal man bygge et hus, er det best for oss om kunden har tenkt på skjerming mot sol og innsyn allerede på arkitektnivå. Da kan man få gode, integrerte løsninger som er funksjonelle og har fint design. Det er også viktig å tenke på å få lagt opp strøm til kritiske punkter. Å være tidlig ute med planleggingen av dette på et nybygg er jo det beste, men vi opplever at mange kommer til oss nesten rett før de skal flytte inn. Vi klarer å hjelpe til da også, men da blir det mye større utfordringer med det bygningstekniske, ikke minst med tanke på strøm.


– Når det gjelder kontorbygg og innemiljø, er det viktig at man har blanke glass som slipper skikkelig dagslys inn ved behov, og at man stenger sola og varmen ute med utvendig solskjerming når det er behov for det. Slik sparer man store kostnader, for de ansatte blir mer effektive på jobb og man senker sykefraværet.


Den dyktige staben i Stavanger-firmaet består av 15 ansatte, hvorav seks er montører. Selv er Sørdal mye opptatt med den administrative biten, men som utdannet ingeniør er han også ute på en del befaringer. Han sier avslutningsvis at de ofte mottar svært gode tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.


– Ser vi fremover i tid, vil det nok fortsatt være behov for oss. Vinduer blir større, men regelverket sier klart at man skal spare energi. Det er tre ganger så dyrt å kjøle ned som det er å varme opp et bolighus. Hvis vi tar hele regnskapet med utvendig solskjerming for å stenge varmen ute, tror jeg at man kan spare inn de kostnadene i løpet av et par år. 

Les mer...

2016-06-15 13.15

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    • T Aasen Solskjerming
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      51 85 99 00
    • Adresse:
      Forusparken 28
      4031 Stavanger
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv