162013 HÅ4162013 HÅ162013 HÅ1162013 HÅ2162013 HÅ0162013 HÅ3

Et hagesenter der kvalitet og varekunnskap står i fokus

Hageland Åsane har Bergens største utvalg i både planter og hagemøbler. Siden oppstarten i 1972 har familiebedriften hatt stort fokus på å alltid ha fagkompetanse og gartnere tilstede i butikken. I årene fremover ønsker hagesenteret å bevise at kunnskap og fagkompetanse fortsatt kan vinne kunder.

– Vi ønsker å være et hagesenter som viser mangfold. Det skal være spennende for kundene våre å besøke hagesenteret, sier eier og daglig leder av Hageland Åsane, Odd Petter Hordvik.

Han er tredje generasjons gartner i familiebedriften som ble etablert i Åsane, utenfor Bergen tilbake i 1972. Siden oppstarten har unik kvalitet stått høyt for bedriften.

– Vi har alltid tatt sikte på å være et hagesenter som har en gartner tilstede til enhver tid. Det er svært viktig for oss at det alltid er dyktige, kunnskapsrike medarbeidere å huke tak i. Kundene skal være sikre på at det de kjøper passer til forholdene som hagen deres krever, sier Hordvik engasjert.


Bergens største utvalg i planter

Hageland Åsane stiller i dag med et unikt utvalg av grønne planter, og har Bergens største utvalg i både planter og hagemøbler.

– Rododendron er et satsingsområde for oss, og vi har i dag hele 200 sorter og ulike størrelser gjennom sesongen. Roser har også begynt å bli en betydelig del av vårt sortiment, forteller Hordvik.

Hagesenteret har et rikt utvalg av både busker, trær, sommerblomster, stauder og krukker. Hordvik forteller at hagesenteret har en Ole Brumm-filosofi til sortimentet sitt:

De ønsker å ha både billige og dyrere varianter – slik at de når en bred kundegruppe.

– Ja takk, begge deler, sier han muntert.

– Vi har også satset på å kjøpe inn en rekke eksotiske planter fra Italia, som kundene våre gjerne ikke har sett før.

– Kvalitet til fornuftig pris


Hordvik har merket seg at flere og flere flytter stuen ut i sommermånedene, og at det de selger av pyntegjenstander til hage ligner mer og mer det folk har i stuene sine.

Hageland Åsane har videre satset stort på hagemøbler de siste tyve årene. Her har de lagt an en helt annen profil, og ønsker kun å ha møbler av høy kvalitet.

– Vi har satset på kvalitetsmerker som tåler å stå ute året rundt, som Brafab, Hartman,  Cane-Line og ikke minst vår norske leverandør Sundays-design. I Bergen bør kundene være ekstra varsomme, ettersom det er såpass mange regndager i året, og vi anbefaler også å bruke trekk.

Han trekker frem at han ser at hagesenteret har fått flere kunder fra andre bydeler i Bergen i tillegg til nabokommunene, ettersom tilbudet og sortimentet både er unikt og stort.

– Bruk fagkompetanse

Hordvik startet å arbeide på hagesenteret allerede som 10-åring, og forteller at han har lært mer og mer om planter gjennom tidenes løp. Før han overtok bedriften, tok han også en gartnerutdannelse.

– Jeg er en fagmann, og ønsker å bevise at man fortsatt kan drive en fagbutikk selv om flere og flere butikker ikke krever fagkompetanse fra sine ansatte. Jeg er veldig for at man som kunde skal bruke slakteren, fiskebutikken og gartneren – at man skal benytte seg av kunnskapen disse sitter på, sier han engasjert.

– Mitt mål har hele tiden vært å drive en faghandel med kompetente mennesker og flotte varer, legger han til.

Han understreker at ikke alle som jobber i hagesenteret må være gartnere, men at det er viktig med et stab som har stå-på-vilje, som tåler stress og som er interessert i faget – og som dermed kan svare på spørsmål.


Fornuftige priser trekker folk


Hordvik har møtt på en rekke utfordringer siden han tok over familiebedriften tilbake i 2006. En av dem er at det har blitt større konkurranse i nærmeste omkrets. Likevel klarte han å nå tidenes beste resultat i fjor.

Han er ikke i tvil om hvorfor han klarte å slå alle tidligere rekorder:

– Vi har et sortiment som er mye større og bedre enn de fleste andre. I tillegg har vi et stort fokus på service og på kvalitet på de varene vi har. Hagesenteret har alltid hatt fokus på å ha fornuftige priser. Det er utrolig viktig å ikke prise seg ut av markedet, sier han.

Les mer...

2016-04-21 11.30

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv