153065 FB153065 FB0

Et verdig farvel med hjelp fra Fredrikstad Begravelsesbyrå

Fredrikstad Begravelsesbyrå, Klemet Johansen AS, har hjulpet familier i sårbare situasjoner helt siden 1885. Byrået tilrettelegger for alle typer trossamfunn, og kan ta seg av hele prosessen i forbindelse med en begravelse.

   – Vi har fått gode tilbakemeldinger fra pårørende som ønsker å få ordnet alt på ett sted. Vi videreformidler tjenester til forskjellige leverandører. Mange familier vil snakke med noen når de skal planlegge en begravelse til tross for at man i dag kan handle alt på nett, forteller Ulf Jakobsen, daglig leder og eier av Fredrikstad Begravelsesbyrå som holder til lett tilgjengelig litt utenfor sentrum i Fredrikstad.

Gjennom samtaler med de pårørende, hjelper byrået familien med hvilke valg som må tas i forhold til planlegging av seremoni, gravstein, urnenedsettelse o.s.v.

   – Man må være glad i mennesker og i å hjelpe mennesker i en vanskelig situasjon, forteller Jakobsen. Selv kom han fra bygge bransjen, og tok over byrået i 1997 som i dag har seks ansatte. De er alltid tilgjengelige på telefon utover kontortid.

Som gravferdskonsulent blir man etter hvert en god menneskekjenner.

   – Det kan være store forskjeller fra familie til familie, og en utfordring kan være å tilrettelegge en seremoni hvor alle får oppfylt sine ønsker. Kirken har også sitt program å gå etter når det gjelder begravelser, til tross for at kirken også har blitt veldig fleksibel. Ellers anpasser vi oss og legger til rette for alle typer seremonier. Vi har god dialog og et godt samarbeid med de forskjellige menighetene og trossamfunn, sier Jakobsen.

Fredrikstad Begravelsesbyrå ordner også alle praktiske oppgaver knyttet til et dødsfall. De opplever at mange familier tar kontakt generasjon etter generasjon.

  – Bransjen har utviklet seg og det har blitt mye større krav til samarbeid mellom de forskjellige involverte i dag. Vi har blant annet blitt mye flinkere til tilrettelegging og veiledning i forhold til økonomi. Vi klarer å hjelpe familier med å tilrettelegge en fin seremoni i forhold til familiens økonomi, og prisinformasjon er viktig for oss!

Jakobsen håper at bransjen i tiden som kommer får fortsette å jobbe tilnærmet slik de gjør i dag.

   – Vi ønsker og tror på å møte pårørende ansikt til ansikt vil være viktig i årene som kommer, kanskje viktigere en noen gang da vi snart lever på nett. Vi må ikke glemme at vi som gravferdskonsulenter møter mennesker i en meget sårbar situasjon i livet.


Les mer...

2015-06-11 09.30

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv