125059NO-Karls-Fisk-og-Skalldy bild2125059NO_Karls-fisk-&-skaldyr

Fersk fisk og sjømat av ypperste kvalitet

I Tromsø er fersk fisk synonymt med Karls Fisk & Skalldyr. Det som startet med to paller med frysevarer i 2003, har i dag vokst seg til en velrennomert og høyst respektert produsent og grossist av alt det gode fra havet.

I fjor sendte de ut 130 tonn med varer, noe som gjør dem til den største aktøren på sjøbåret skalldyr og fisk ut fra Tromsø med fly.
- Vi sender alt fra kveite, torskefilet, skrei,torskerogn, hysefilet, steinbit, seifilet, tunge, ja alt! sier Karl Alberth Hansen med et smil. Han er eier og daglig leder, og har selv vært fisker siden den spede begynnelse. Neste år kan Karls Fisk & Skalldyr feire 10-årsjubileum, og det gjør de ved å samtidig flytte inn i nye lokaler i sentrum av Tromsø.

Bedriften har til sammen åtte ansatte som jobber fra tidlig om morgenen og ofte til sent på kvelden. - Det største enkeltproduktet vårt er ferske, kokte skallreker som sendes med fly til Trondheim, Kristiansand, Bergen, Molde, Gardermoen og Stavanger. Kundene er hovedsaklig store norske grossister, og vi er en av de få som produserer for andre og ikke til eget bruk. Alt av fileter blir skåret for hånd her hos oss, og hver filet blir nøye sjekket slik at kvaliteten på varen som ender opp i fiskedisken er helt topp, forteller han engasjert.

Staben hans produserer også fileter som selges til eksportører for videresalg til utlandet, i tillegg til at de pakker en god del fisk for eksport. I fjor vant de prisen for «Årets Vekst i Nord»-bedrift, noe Hansen og hans ansatte er veldig stolte over.
- Vi vant i kamp med nesten 70 andre bedrifter, og har fått mye positiv oppmerksomhet i etterkant. Vi har et veldig godt rykte i markedet, og er kjent for kvalitet og leveringsdyktighet. Når jeg spør nye kunder hvordan de har hørt om oss, og de svarer at de har blitt tipset av andre fornøyde kunder, varmer det hjertet mitt.

Karls fisk og skalldyr har 400 varesorter på lager, alt fra hai til blekk fra blekksprut.
- Vi produserer også både lettsaltet, røyket, varmrøyket og gravet fisk. Og det vi ikke har, det lager vi, avslutter sjefen i Karls fisk og skalldyr.

Les mer...

2012-11-01 11:15

185037w1

– Vi kan levere og bygge en restaurant på tre dager

Artikkel NICHE ble etablert midt i finanskrisa av en standhaftig mann som fulgte sine intuisjoner.
185068w7

Den hårfine kunsten å bli blond

Artikkel Frisøren som gikk på frisørskole for å bli parykkmaker endte opp med å bli ettertraktet for sin fargeekspertise i faget. I dag er Veronica Black kjent for den hårfine kunsten å bleke hår.

  Kontaktinformasjon

  Ann-Kristin-Ytreberg-3

  Redder miljøet - én bedrift av gangen

  Bedrift for bedrift, jobber stiftelsen Miljøfyrtårn seg fremover – eller tilbake, til en grønn planet.

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Arkiv