125059NO-Karls-Fisk-og-Skalldy bild2125059NO_Karls-fisk-&-skaldyr

Fersk fisk og sjømat av ypperste kvalitet

I Tromsø er fersk fisk synonymt med Karls Fisk & Skalldyr. Det som startet med to paller med frysevarer i 2003, har i dag vokst seg til en velrennomert og høyst respektert produsent og grossist av alt det gode fra havet.

I fjor sendte de ut 130 tonn med varer, noe som gjør dem til den største aktøren på sjøbåret skalldyr og fisk ut fra Tromsø med fly.
- Vi sender alt fra kveite, torskefilet, skrei,torskerogn, hysefilet, steinbit, seifilet, tunge, ja alt! sier Karl Alberth Hansen med et smil. Han er eier og daglig leder, og har selv vært fisker siden den spede begynnelse. Neste år kan Karls Fisk & Skalldyr feire 10-årsjubileum, og det gjør de ved å samtidig flytte inn i nye lokaler i sentrum av Tromsø.

Bedriften har til sammen åtte ansatte som jobber fra tidlig om morgenen og ofte til sent på kvelden. - Det største enkeltproduktet vårt er ferske, kokte skallreker som sendes med fly til Trondheim, Kristiansand, Bergen, Molde, Gardermoen og Stavanger. Kundene er hovedsaklig store norske grossister, og vi er en av de få som produserer for andre og ikke til eget bruk. Alt av fileter blir skåret for hånd her hos oss, og hver filet blir nøye sjekket slik at kvaliteten på varen som ender opp i fiskedisken er helt topp, forteller han engasjert.

Staben hans produserer også fileter som selges til eksportører for videresalg til utlandet, i tillegg til at de pakker en god del fisk for eksport. I fjor vant de prisen for «Årets Vekst i Nord»-bedrift, noe Hansen og hans ansatte er veldig stolte over.
- Vi vant i kamp med nesten 70 andre bedrifter, og har fått mye positiv oppmerksomhet i etterkant. Vi har et veldig godt rykte i markedet, og er kjent for kvalitet og leveringsdyktighet. Når jeg spør nye kunder hvordan de har hørt om oss, og de svarer at de har blitt tipset av andre fornøyde kunder, varmer det hjertet mitt.

Karls fisk og skalldyr har 400 varesorter på lager, alt fra hai til blekk fra blekksprut.
- Vi produserer også både lettsaltet, røyket, varmrøyket og gravet fisk. Og det vi ikke har, det lager vi, avslutter sjefen i Karls fisk og skalldyr.

Les mer...

2012-11-01 11:15

194016w4

Få maksimalt ut av boligen din

Artikkel Farnese Eiendomsforvandling sitter på knepene som gjør det mulig å bo i en luksuriøs hotellsuite hver eneste dag.
194018w2

Unik egenproduksjon av vinduer og dører

Artikkel Skallevold vinduer og dører er synonymt med kvalitet. I over 50 år har familiebedriften holdt til her i Tønsberg og i like mange år har de trofaste kundene fortsatt med å komme tilbake, privatkunder som...

  Kontaktinformasjon

  193w2

  Hytteliv på svenskekysten

  Idylliske Bohuslän lokker mange sol- og badelystne nordmenn over svenskegrensa – sommer etter sommer. Bransjemagasinet har pratet med to erfarne feriehus-meglere, som forteller at de stadig får henvendelser fra kjøpelystne nordmenn.

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  Arkiv