173003-ny173003-ny-kj173003-nysa173003-nyfg173003-ny-fe173003-nye173003.n173003..173003.173003,.173003

Der ingen skulle tru at nokon kunne.. jobbe

– Visjonen vår er å få spennende oppdrag, og å bli best innenfor det vi holder på med. Det er å ha tilgang på og få tak i de dyktigste medarbeiderne, og løse de tøffeste oppdragene. Hvis noen sier ‘dette går ikke’, så blir jeg tent!

Det er ingen tvil om at Jørn Håland liker utfordringer. Og i jobben som daglig leder i Fjellbygg AS i Lyngdal, er denne egenskapen utvilsomt en stor fordel. Man skal ha både nerver av stål, en dose eventyrlyst og et skarpt hode for å jobbe under såpass vanskelige forhold som disse gutta gjør.


– Mottoet vårt er “Vi jobber der andre gir opp”. I forkant av hvert oppdrag må vi planlegge godt og lage en risikoanalyse. Og underveis som jobben skrider frem, må våre ansatte være veldig oppmerksomme og omtenksomme. Når det er sagt, har vi veldig lite ulykker og skader. Sikkerhet har høy prioritet, for vi jobber utsatt til, ofte i høyden og på ekstreme plasser.


173003-nyq


Kort oppsummert jobber Fjellbygg AS i dag med kraftverk, damrehabilitering, linjebygging og mastefundamenter. Da Håland kjøpte opp Eftestøl Bygg og Anlegg i 2005, gikk det mest i forsvarsanlegg. Siden har de rettet seg mer mot kraftindustrien og linjebygging. Per i dag tar de oppdrag over hele landet – og særlig oppdrag som er vanskelige og som andre kanskje kvier seg for.


– Slike oppdrag synes vi er spennende, og vi vil helst ha de krevende prosjektene hvor vi må jobbe utenfor allfarvei. Derfor blir det mye bruk av alternative transportmidler, blant annet med helikopter. Vi er en veldig stor kunde av helikopterfirmaer over hele landet.


173003-ny-kj


I tillegg har de spesialutstyr som klatremaskiner i forskjellige størrelser, og en del utstyr som de har laget selv, fra bunnen av. Slik kan de tilpasse det helt etter egne behov. Og med en stor utstyrspark kan de påta seg det meste som finnes av arbeid. Grave kabelgrøfter eller jobbe på rør-traseer og kraftverk i svært bratt terreng? Ikke noe problem for Fjellbygg AS!


– Vi har gjort en del betong-fundamenter på stålmastlinjer og flere små kraftverk. Da bygger vi alt fra A til Å, utenom det elektromekaniske. I tillegg kan vi styre prosjektene selv. Som bedrift har vi godkjenning i NVE-klassifisering opp til klasse 3, der har vi gjort damanlegg. Det vil si at vi klassifiserer til de nesten største anleggene, og da går det på betongrehabilitering og nybygg av dammer. Krevende forsvarsprosjekter har vi også mye erfaring fra, hvor det er mye bruk av helikopter. På slike oppdrag er vi vant til å styre alt av logistikk, og medarbeiderne våre liker å være ute i skog og mark. De setter pris på å få betalt for å trimme.


Ansatte med stå-på-vilje

Tøffe oppdrag krever tøffe ansatte. Staben består av drøyt 30 personer, og Håland forteller at Fjellbygg AS er avhengig av folk som er engasjerte. De er gjerne litt eventyrlystne, og er flinke til å se løsninger og muligheter. Men aller viktigst er viljen og ønsket om å få til noe.


173003-ny


– Det sosiale er viktig. Skal man for eksempel gå sammen i 14 dager på jobb, for vi bor jo ute på plassene, må man fungere godt sosialt. I fjor ferdigstilte vi et prosjekt hvor vi var med på å bygge om Fjellheisen i Tromsø. Der hadde vi ansvar for alt utenom ombygging av selve heisen. Det var et veldig krevende prosjekt som måtte gjøres om vinteren. 

Du kan jo tenke deg vinteren i Tromsø, det var full snøstorm hver dag! sier Håland med et smil.


Andre prosjekter verdt å nevne er bygging av mastefundamenter for Statnett, betongfundamenter for Skagerrak Energi  og en lang rekke forsvarsanlegg hvor Fjellbygg AS har bygd stasjoner og bunkere på fjelltopper i Nord-Norge. 


– Bransjen har utviklet seg mye siden 2005. Da vi fant ut at vi ville mer inn på kraftverk, måtte vi bruke tid på å jobbe oss inn. Nå har vi jobbet oss opp en god referanseliste med fornøyde kunder. Da kommer oppdragene mer av seg selv, og vi har mange faste kunder. Vi setter veldig pris på at kundene våre bruker oss igjen og igjen.


173003-ny-fe


Eko Energi, Norsk Grønnkraft AS, Småkraft og Forsvarsbygg er bare noen av de store navnene i porteføljen. Som Håland sier, det er de store regionale kraftselskapene de ønsker å jobbe for. Firmaet innehar sentral godkjenning klasse 3, som er den høyeste, på både entreprenør og betong. De er i tillegg godkjent av NVE til å jobbe på dammer. Dette gjør at Fjellbygg AS, som er en liten aktør, kan konkurrere med de store aktørene om de større prosjektene.


I lokalene i Industriveien i Lyngdal har de både lager og eget verksted. Her får de inn utstyr som sjekkes og gjøres klart før neste oppdrag. De reparerer også eget utstyr, og slik har de full kontroll og kan tilpasse utstyr til hvert enkelt oppdrag hvis det krever det.


– På huset har vi en egen prosjektleder, og ute styres prosjektene via formenn eller anleggsledere. Det krever veldig god kontakt og tett oppfølging med de som er ute i felten, siden vi jobber over hele landet. Gode fremdrifts- og produksjonsplaner og ikke minst logistikk er viktig. 

Les mer...

2017-08-23 10.00

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

    Kontaktinformasjon

    • Fjellbygg AS
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      38 34 59 34
    • Adresse:
      Industriveien 34580 Lyngdal
    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv