125022NO_M.Dobloug125022NO_M.Dobloug-bild2

For full maskin

Det er ikke alle maskinentreprenører som har lagt støpejernsledning tvers over Mjøsa. Men det har M. Dobloug Entreprenørforretning AS, som holder til på Furnes i Hedmark. De har sitt daglige virke innen vei, vann og avløp, samt grunnarbeid for alt fra bygg, til idrettsanlegg og parker.


- Kundene våre er stat, kommune og de større byggentreprenørene, samt en del privat og landbruk. Vi tar litt av alle typer prosjekter, for det passer godt med arbeidsstokken. Vi sikter oss i hovedsak inn mot prosjekter på mellom 1 og 15 millioner, men vi har også småjobber hvor vi bare fakturer noen tusenlapper, forteller daglig leder Maths Arnkværn.

Hans far ble daglig leder i M. Dobloug Entreprenørforretning i 1971, og Maths tok over roret i sammen med medeier Knut Jørgen Arnseth for fullt i 2006. Men selskapet ble faktisk stiftet helt tilbake i 1949. At en av firmaets tilsatte både jobbet med byggingen av flyplassen på Rygge på 50-tallet, og med byggingen av Gardermoen i ’96, forteller litt om selskapets imponerende historie.

- I dag er vi 24 ansatte, og vi har en moderne maskinpark på bortimot 40 enheter, i hovedsak gravemaskiner. Oppdragene kommer både gjennom anbud, fra faste kunder, og gjennom anbefalinger. Med Løten Kommune har vi egen rammeavtale, sier Arnkværn.

Han legger vekt på allsidighet og kompetanse i bedriftens arbeid. M. Dobloug Entreprenørforretning har vært medlem i bransjeorganisasjonen Maskinentreprenørenes Landsforbund siden 1962. Det innebærer blant annet jevnlig kursing av ansatte.

For det sitter sterk kompetanse i bedriften, med alt av nødvendige sertifiseringer og godkjenninger. Da M. Dobloug Entreprenørforretning la ledning på tvers av Mjøsa, var det med i samarbeid med dykkere for å få jobben gjort. Bedriften har også krysset Lågen, Vågå vatnet og Glomma. Vi har ambisjoner om å holde oss til størrelsen vi er i dag, og å holde oss til nærområdet. Og ikke minst skal vi være en seriøs, dyktig aktør, understreker Arnkværn.

Les mer...

2012-11-01 08:45

194019w1

Derfor bør du gå i sømmene på skjønnhetsklinikken før du legger deg på behandlingsbenken

Artikkel Bransjemagasinet er på besøk hos Medisinsk Hudklinikk AS i Hamar; én av ytterst få medisinske klinikker med lang kompetanse og topp profesjonalitet.
586418_781_429_2_thumb.jpg

Nordisk identitet siden 1947

Artikkel Nordiska folkhögskolan i Kungälv i Sverige, startet som et fredsprosjekt etter andre verdenskrig for å åpne de nordiske grensene. I dag har skolen et stort fokus på estetisk utdanning. Her finnes også...

  Kontaktinformasjon

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  193w2

  Hytteliv på svenskekysten

  Idylliske Bohuslän lokker mange sol- og badelystne nordmenn over svenskegrensa – sommer etter sommer. Bransjemagasinet har pratet med to erfarne feriehus-meglere, som forteller at de stadig får henvendelser fra kjøpelystne nordmenn.

  Arkiv