125022NO_M.Dobloug125022NO_M.Dobloug-bild2

For full maskin

Det er ikke alle maskinentreprenører som har lagt støpejernsledning tvers over Mjøsa. Men det har M. Dobloug Entreprenørforretning AS, som holder til på Furnes i Hedmark. De har sitt daglige virke innen vei, vann og avløp, samt grunnarbeid for alt fra bygg, til idrettsanlegg og parker.


- Kundene våre er stat, kommune og de større byggentreprenørene, samt en del privat og landbruk. Vi tar litt av alle typer prosjekter, for det passer godt med arbeidsstokken. Vi sikter oss i hovedsak inn mot prosjekter på mellom 1 og 15 millioner, men vi har også småjobber hvor vi bare fakturer noen tusenlapper, forteller daglig leder Maths Arnkværn.

Hans far ble daglig leder i M. Dobloug Entreprenørforretning i 1971, og Maths tok over roret i sammen med medeier Knut Jørgen Arnseth for fullt i 2006. Men selskapet ble faktisk stiftet helt tilbake i 1949. At en av firmaets tilsatte både jobbet med byggingen av flyplassen på Rygge på 50-tallet, og med byggingen av Gardermoen i ’96, forteller litt om selskapets imponerende historie.

- I dag er vi 24 ansatte, og vi har en moderne maskinpark på bortimot 40 enheter, i hovedsak gravemaskiner. Oppdragene kommer både gjennom anbud, fra faste kunder, og gjennom anbefalinger. Med Løten Kommune har vi egen rammeavtale, sier Arnkværn.

Han legger vekt på allsidighet og kompetanse i bedriftens arbeid. M. Dobloug Entreprenørforretning har vært medlem i bransjeorganisasjonen Maskinentreprenørenes Landsforbund siden 1962. Det innebærer blant annet jevnlig kursing av ansatte.

For det sitter sterk kompetanse i bedriften, med alt av nødvendige sertifiseringer og godkjenninger. Da M. Dobloug Entreprenørforretning la ledning på tvers av Mjøsa, var det med i samarbeid med dykkere for å få jobben gjort. Bedriften har også krysset Lågen, Vågå vatnet og Glomma. Vi har ambisjoner om å holde oss til størrelsen vi er i dag, og å holde oss til nærområdet. Og ikke minst skal vi være en seriøs, dyktig aktør, understreker Arnkværn.

Les mer...

2012-11-01 08:45

185068w7

Den hårfine kunsten å bli blond

Artikkel Frisøren som gikk på frisørskole for å bli parykkmaker endte opp med å bli ettertraktet for sin fargeekspertise i faget. I dag er Veronica Black kjent for den hårfine kunsten å bleke hår.
185041w1

Allergi blant barn og unge skyter til værs

Artikkel Dette sier Norges Astma og Allergiforbund om den stadig økende forekomsten av allergier, og hvordan vi med enkle grep kan unngå at flere blir syke.

  Kontaktinformasjon

  Ann-Kristin-Ytreberg-3

  Redder miljøet - én bedrift av gangen

  Bedrift for bedrift, jobber stiftelsen Miljøfyrtårn seg fremover – eller tilbake, til en grønn planet.

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Arkiv