141009NO-Solehotell2141009NO-Solehotell

Gjestfrihet på Den gamle Doktorgaarden

Den gamle Doktorgaarden på Norefjell har vært hotell i godt over 50 år. Vinterstid tar Georg Lützow-Holm, Odd Alsvik og hans kolleger imot skifolket. Inn i de varmere årstidene går det blant annet i brylluper og andre arrangementer, for både privatfolk og næringsliv. Samtidig er det ennå en sterk aura av Den gamle Doktorgaarden på Sole Hotell.

Det var nemlig her distriktslegen i Krødsherad holdt til – i lang, lang tid. Stedet har en historie som strekker seg over 100 år tilbake i tid.
– De første bygningene ble satt opp i 1910. Det var bosted og legesenter for distriktslegen. På slutten av 50-tallet ble det solgt til en eiendomsutvikler som bygde ut området og gjorde det om til hotell. Et av Norges første turisthoteller, som også ble et stort og kjent konferansehotell, sier Alsvik.

I dag er Norefjell en fabelaktig destinasjon både med og uten snø. Sole Hotell har de siste årene opplevd en eventyrlig økning i bryllup som legges til de idylliske omgivelser her oppe. Det vitner om storfornøyde nygifte.
– I 2009 hadde vi fire brylluper. Nå har vi rundt 25 brylluper pr år. Vi benytter gjerne parken her ute til vielser, vi har båt på fjorden, vi har kort vei til kirken. Vinterbryllup begynner også å bli populært selv om det er sommeren som er mest etterspurt enda. Etter hvert har vi fått en god og lang erfaring med å tilrettelegge for brylluper og andre selskaper på Hotellet.

Samtidig har hotellet satset bevisst på lokale råvarer og kortreist mat, uten å skru prisene i været. Selskapsmaten de serverer i Den gamle Doktorgaarden har utvilsomt vært en viktig del av suksessen på bryllupsfronten – og for ordinære overnattingsgjester.
– Vi har en makskapasitet på 120, fordelt på 65 rom. Familierom, dobbeltrom og enkeltrom.

Sole Hotell på Norefjell skuer med andre ord både fremover og bakover. Den gamle Doktorgaarden hentes frem igjen, inn i en ny tid.

Les mer...

2014-05-09 09.45

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv