164019 RC164019 RC0

God, tradisjonell mat

God, trygg og norsk mat er blitt deres varemerke: Midt i Hedemark leverer Romedal Catering til alt fra selskap for fire personer til håndballturneringer med 600 deltagere, de har eget selskapslokale til utleie og har produsert Bjørnstadsylta, sin egen sylte etter god, gammeldags oppskrift, siden begynnelsen av 80-tallet.

En travel julebordssesong er nettopp unnagjort for de femten ansatte på Romedal Catering, men daglig leder Bjørn Inge Sandvold vet at god mat aldri går av moten. Hva som ellers måtte finnes av svingninger i samfunnet: Mat trenger alle, uansett. 


– Vi har god, tradisjonell mat. Rundt oss skjer det så mye annet, og da har vi alltid ment at vi må holde på det vi er gode på og heller utvikle det. Når folk kommer tilbake og skal arrangere konfirmasjon og bryllup, er det som oftest det tradisjonelle, gode de har lyst å by på. Der ligger forsen vår – og at vi lager alt selv, smiler han.


Catering-firmaet leverer selskapsmat over hele Østlandet, til møter og konferanser, til lokale bedrifter fra Stange og en del fra Hamar-området. Størsteparten av kundene befinner seg nok i Hamar, Ringsaker, Elverum og Stange og Løten, tenker Sandvold. 

I bedriftens produksjonsavdeling lages den populære Bjørnstadsylta samt medisterkaker, karbonader og elgkarbonader. Som firmaets fremste varemerke er den etterspurt over hele landet.


– Den selges det over tyve tonn av i året, og vi leverer til Spar-butikker over hele Hedmark og Oppland. I dag har vi en cateringavdeling som driver med catering til bedriftsmarkedet og overfor privaet, og vi har en industriell bit hvor vi selv produserer. Der har vi med oss både kokker med fagbrev, kjøttskjærere, noen som er gode på ferskvare og noen som har vært kjøkkenassistenter. Og kvaliteten må være der hele tiden, om det er for et møte for 4 personer elller til et selskap for 200. Det er vi nådeløse på. Det er ryktet vi lever av.


I tillegg har firmaet selskapslokalet sitt, Herredsvang, hvor det er utleie til alle typer samlinger, fra minnestunder til bryllup, jubileer og barnedåp. Samtidig har Romedal Catering utviklet et eget konsertkonsept for Herredsvang. Frem til nå har flere av landets største artister vært innom, deriblant Bjørn Eidsvåg, Maria Mena og nå sist også Henning Kvitnes. 


– Det er et konsept som har vært veldig vellykket og hvor vi har hatt fulle hus hver gang. Da har vi først bespisning og konsert etterpå, og da er det tapas det går på. På Herredsvang har vi dessuten muligheten til å ordne alt til dem som vil ha selskapet sitt der. Og ikke minst: Der møter også vi kunden på en helt annen måte – der er vi ansiktet utad og fronter maten, og det synes vi er moro. Du får tilbakemeldinger, du snakker med dem som er til stede, og det er veldig lærerikt, både for kokkene og oss andre! Selskap på Herredsvang er det triveligste du kan ha, sier Sandvold.


Tradisjonen tro holdes også det årlige julebord i hevd. Romedal Catering ordner ikke bare med det kulinariske, men sørger også for at det blir underholdning og dans. Det har vært populært. Slikt er moro å arrangere. Selv begynte han i bedriften for tolv år siden – naturlig nok, for her var mye av familien samlet: Da arbeidet moren hans her, og i dag eier faren hans 49, mens Anders Bjørnstad eier 51 prosent av firmaet. Sistnevnte eier også flere Spar-butikker. 


– Men jeg begynte her som vanlig arbeider, og catering så jeg som en fremtidsrettet, trygg bedrift. Merkeveranavnet Romedal Catering hadde jeg veldig lyst til å være en del av. Mat må vi alltid ha – og det er bare å innse: Mange vil gjøre mindre og mindre hjemme. Uansett hvilke svingninger det er i samfunnet ellers, må vi ha mat til konfirmasjoner og bryllup, sier han. 


Romedal Catering har i dag en omsetning på 16 millioner i året. Det er et aldri så lite bedriftseventyr for et firma som startet opp kun med catering i 1983. Deretter har det utviklet seg videre, og nå er målet å få samlet alt her i Romedal med nye produksjonslokaler, forklarer Sandvold. 


– Vi pusset opp i høst og bygger nytt for å få strukturert arbeidsplassen og for å gjøre det litt enklere. Det er jo ikke til å legge skjul på at det også er besparelser for oss i å samle alt under ett tak. Men det krever litt. Du skal være oppdatert og ha fine lokaler som tilfredstiller dagens – og fremtidens! – krav. Alle vi som arbeider her på Romedal Catering vet at vi har har god mat – og trygg mat! Etter hvert skal vi få ny catering-avdeling og nytt kjøkken, og neste trinn i utviklingen er at vi skal ut og satse på vårt eget merke på de produktene vi produserer. Sylte, karboner, medisterkaker og elgkaker som vi har i Spar-butikkene, skal presenteres på en annet måte, og vi skal bygge en merkevare rundt produktene våre. Den ekte, gode maten er det alltid et marked for, og derfor satser vi på en stor, moderne avdeling. Jeg tror ikke vi kunne ha drevet i så mange år hvis ikke folk hadde likt oss. Der er ryktet viktigere enn noe annet – og vi leverer til det meste, smiler Sandvold. 



Les mer...

2016-12-07 15.15

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv