173001pr173001ikds173001-Hmnå173001-Hnå173001-Hmdneå173001-Hmmnå173001-Hmneå173001-Hå173001-Hå-173001-Hå1173001-Håd

Trodde du at en fasade bare er en fasade?

De er lokalt forankret i Varhaug på Jæren, men 30-årsjubilanten Hå Element AS er ikke redd for å løfte blikket. Med prosjekter som strekker seg fra Tromsø til Lillesand, har de opparbeidet seg mange fornøyde entreprenør-kunder. “Vi engasjerer oss litt mer for å gjøre det best mulig for kundene våre”, sier daglig leder Randi S. Egeland.

Hå Element AS produserer betongelementer, og er spesialister på fasade-elementer i alle farger, former og fasonger. De kan lage det meste, men det vanligste er fiks ferdige fasader. Det er utsiden på dem som varierer – om de skal være malt, om de skal være slipt, om de skal være i trelag eller singel. Det varierer fra prosjekt til prosjekt.


173001-Hmneå


Egeland er utdannet bygningsingeniør med en fortid fra store bedrifter som Block Wathne og Ahus Betong. I tillegg til å være daglig leder for Hå Element AS, er hun medeier i og leder av Hårr Betong i Stokkalandsmarka. De to bedriftene er mer eller mindre like, forklarer hun. Begge produserer betongelementer, men de har hver sine spesialiteter. For Hårr Betong sin del går det på trapper, balkonger og vaskekummer.


– Kundene våre er stort sett entreprenører. Mange er lokale her i distriktet, som Jærentreprenør, Kvia, Massiv og Kruse Smith. Vi har også hatt oppdrag for Skanska, AF Betong og SV Betong. Det er et poeng at vi ikke er med i et stort konsern, men at vi har lokal tilhørighet og lokale eiere. Mange aktører og kunder synes det er bra.


173001ikds


Elementprodusenten fyller 30 år i år, noe som feires med en tur til København for de 40 ansatte med partnere i september. I staben har de ingeniører og tekniske tegnere som jobber med konstruksjon, og en stor andel produksjonsarbeidere. Egeland skryter av arbeidsmiljøet.


– Vi har fantastisk gode ansatte i alle ledd! Det er i grunnen nøkkelen til alt, for uten det, går det ikke. I tillegg har vi hvert år én til to lærlinger som blir betong-industriarbeidere. Jeg brenner for rekruttering, og sitter i styret for opplæringskontoret i byggfag i Rogaland. Landet vårt er avhengig av å ha gode håndverkere og yrkesfag-arbeidere.

Gjorde en helomvending

Den engasjerte lederen vet å snu ting til det positive. På slutten av 2015 så Egeland at 2016 kom til å bli et utfordrende år. Hun innså at om de skulle klare å holde driften oppe, måtte de begynne å se seg om etter oppdrag utenfor lokaldistriktet.


– Jeg var bekymret for permitteringer, og forstod at vi måtte komme oss ut. Det førte til at jeg begynte å prise oppdrag rundt om i landet. Etter hvert fikk vi en stor jobb på et settefiskeanlegg i Tromsø, et kontorbygg i Lillesand, et veldig artig spesialoppdrag for Norges Bank og en bilforretning i Narvik hvor vi leverte et komplett råbygg. At vi begynte med å påta oss jobber utenfor Jæren reddet oss fra å måtte permittere folk, og det er jeg veldig fornøyd med.


173001-Hmnå

 

Og den vellykkede snuoperasjonen ble lagt merke til i bransjen. I 2016 vant nemlig Hå Element AS den prestisjetunge prisen for årets elementfabrikk. Den deles ut hvert år til elementfabrikker som har utmerket seg på et eller annet plan.


– For vår del ble det lagt merke til at vi i dårlige tider hadde klart å henvende oss utenfor vårt eget markedsområde og distrikt, og fått jobber på kysten, helt opp til Tromsø og østover til Oslo. Det var viktig at vi ikke bare satt og kikket ut av vinduet etter kunder, men at vi faktisk selv gikk ut. Og ikke minst fikk vi prisen fordi vi har investert i Europas flotteste, største og mest avanserte slipemaskin. Den er spesiell på den måten at den resirkulerer vannet og slammet, og det er kjempebra. Å vinne denne prisen var kjempekjekt! Det er de ansattes pris, og en veldig anerkjennelse av det arbeidet de gjør, sier Egeland entusiastisk.


173001


Alt som foregår på fabrikken i Varhaug blir gjennomgått og kontrollert. De er underlagt Kontrollrådets direktiver og forskrifter, og rådet kommer på kontroll en gang i året. Da blir det sjekket at Hå Element AS følger alt av strenge prosedyrer og regelverk. Hver minste lille detalj i produksjonen og driften blir gjennomgått. Det er alltid noe som kan gjøres bedre, sier Egeland, og dette får de innspill på.


– Vi må gjøre det best mulig innenfor de rammene vi har, og det er vi veldig gode på. Og ikke minst er vi veldig nøye på å følge gjeldende regler. Responsen fra kundene er absolutt god. Bransjen vår har etter hvert kommet så langt at vi lager produktene våre veldig solide og med høy kvalitet. Det har ikke alltid vært slik, men i dag er dette helt vanlig og forventet. Jeg ser lyst på fremtiden, for vi får jevnt med jobber lokalt.


173001pr


Avslutningsvis spør vi hva hun ønsker å fremheve som bedriftens store styrke.


– Det er det gode samarbeidet med kundene våre, og at vi løser prosjektene i lag med dem. At vi tilpasser produktene på en optimal god måte til hver enkelt – der tror jeg vi er litt unike sammenliknet med andre, for vi engasjerer oss litt mer i prosjektene.

Les mer...

2017-09-13 10:00

191038w1NY

– Vi står på huet for kundene våre

Artikkel Gode kontorlokaler kan effektivisere areal og skape trivsel for dine ansatte for å yte maksimal produktivitet og samhandling. SL Interiør & Kontor AS hjelper deg å nå dine mål med et kontorlandskap tilpasset...
191040w1

– Byggebransjen trenger digitalisering

Artikkel Dørteknikk AS i Kristiansand, har den digitale løsningen som markedet etterspør.

  Kontaktinformasjon

  • Hå Elements AS
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   51 79 86 90
  • Adresse:
   Opstadvegen 639, 4360 Varhaug
  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  NaimJosefiw4

  Superdesigner

  Design, teknologi og industri - Naim Josefi skaper magi med stor M.

  Arkiv