164067 TT

Hardt arbeid og lidenskap for god smak – hobbyen som ble bedrift

Tone Reme Kleiveland har en hobby som i dag er hennes yrke og levebrød: Hun elsket å lage mat for andre, og det gikk det mye i tapas. Da noen en dag ringte og spurte etter Tapas-Tone, var bedriftseventyret i gang. Nå har cateringbedriften i Kristiansand holdt på i ni år – og fremdeles er det tapasen som er ettertraktet, til bedriftslunsjer, jubileer, julebord og selvsagt bryllup!

Daglig leder Nina Høyland og Tone Reme Kleiveland brenner for faget. En travel julemåned er akkurat tilbakelagt, og nei, det er ikke alle som ønsker tradisjonell, norsk julemat til julebordet, kan de fortelle. 


- Det er faktisk mange som gjerne vil ha en pause fra pinnekjøtt og ribbe, og da er tapas et godt alternativ, det merker vi på bestillingene våre. Det kan bli mye julemat i desember, og da er det mange som synes det er godt å slippe akkurat det en kveld, ler Tone. 


Firmaet Tapas-Tone ble etablert før jul i 2007, da tapas fremdeles var noe nytt i Kristiansand. Den kulinariske nykomlingen falt i smak av flere årsaker. Det er smakfullt, spennende, og delikat. Tapas er en conversation starter som faller like mye i smak hos den yngste som hos bestemor. 


- Folk snakker med hverandre – og snakker om maten når det er tapas. Det blir en helt annen samtale om mat når du spiser tapas, forklarer Nina. 


164067 TT1


Tapas har flere fordeler: Det er lett og sosialt, og i et bryllup er det heller ikke alle som vil ha den stive tre-retters middagen. De vil ha en løs og god stemning, de vil ha en morsom fest, og selv når alt annet er tradisjonelt med hvit kjole og stort selskap, bestiller de gjerne tapas. 

De fleste som gir tapas en sjanse, ender opp med å komme tilbake – fordi det rett og slett er kjempegodt. 


- Da jeg startet Tapas-Tone fikk jeg raskt store kunder, med leveranser til sykehus, kommunen og private firma. Dessuten var jeg heldig, og fikk rimelige lokaler i oppstarten. Bedriften vokste seg stadig større, så via Kristiansand Feriesenter er vi nå i den gamle postterminalen i Sørlandsparken. Her lager vi småretter og tapas for store og små arrangementer. Vi er nå tre fulle stillinger på kjøkkenet i tillegg til masse god helgehjelp. Det er mange seminarer, sykehus, kommunen, barnedåp, bryllup, jobbfest, jubileer, bursdager osv. – vi har jobb hele uka, for å si det sånn! Fremdeles er det slik at alle oppdrag vi har er fra noen som selv har smakt maten min, eller har fått anbefaling av sine venner. Det synes vi er veldig stas! forklarer Tone.


164067 TT0


Bestselgeren heter naturlig nok "Favoritten", og den menyen forteller mye om både detaljrikdommen og det arbeidet som bedriften legger i det kulinariske. «Favoritten» består blant annet av albondigas, som er spanske kjøttboller med parmesanost og friske urter som serveres i tomatsaus; grillede kyllingspyd; chili- og hvitløksmarinert scampi, poteter med spekeskinke, dadler surret i bacon og en tomatsalat toppet med med vinagrette, tilsatt rødløk og frisk basilikum. Nybakt foccaciabrød og aioli med frisk persille og hvitløk følger alltid med! Hos Tapas-Tone er alt hjemmelaget fra bunnen av. Kundene våre setter pris på at vi har høy kvalitet på råvarene, noe som merkes på maten de spiser. 

- Vi har bare de beste råvarene, kvaliteten skal være høy – og identiteten og grunntanken bak bedriften skal beholdes. Vi legger utrolig mye energi i hvert enkelt selskap og i hver eneste bestilling. Vi har hele veien vært avhengige av glade og fornøyde kunder, og da må du ha høy kvalitet og fokusere på detaljene, smiler Tone. 


164067 TT2


- Vi er en jordnær bedrift som ikke strekker oss for å bli størst eller ha mest omsetning. Men det betyr ikke at vi ikke kan utvikle oss og gjøre noe nytt. Et av våre siste tilskudd på menyen er Meze, tapas inspirert av det libanesiske kjøkken. Det har blitt godt mottatt her i byen, og det er så hyggelig å høre kundene våre er begeistret for nye smaker. Vi har tilbudt våre kunder meze i rundt to år nå, og fortsatt er vi eneste som selger denne typen tapas, det syntes vi er ekstra gøy! 

Vi trives som en liten bedrift, og fordelen med å være små er mange. Vi liker å være tidlig ute med nye trender. Å utvide er absolutt aktuelt, men ikke om det går ut over kvaliteten eller behandlingen av kundene, er begge enige i.  

Les mer...

2016-12-15 10.45

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

Kontaktinformasjon

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv