173035NY173035oiu173035jfgd173035173035kjfw173035kjhg173035oikjhg173035ugvdw

Her er fremtidens rørleggerbedrift

Da Hjorteland Rør så dagens lys i 1954, hadde de en do, vask og varmtvannstank hengende på veggen. Det var bedriftens “showroom". Hopper man mer enn 60 år frem i tid, har rørleggerbransjen undergått en fantastisk utvikling.

Og den tradisjonsrike familiebedriften i Mandal henger ikke bare fortsatt med i svingene, de ligger helst litt foran.


– Mottoet vårt er «i dag er butikken veldig flott, men om to uker må vi være enda finere». For å tilfredsstille alle kundene, og for at de skal se hva som er nytt på markedet i dag, må vi nemlig hele tiden ligge et hestehode foran. Dette jobber vi veldig mye med, og det har vi heldigvis fått til.


173035kjhg


Det er annen generasjon og tidligere innehaver Thorstein Hjorteland som forteller. Ved hans side sitter eldstesønnen Odd, som er rørleggermester og tredje generasjons eier av forretningen. Sammen med sine tre søsken overtok Odd driften fra 1. januar i år. Han er oppkalt etter farfaren som startet firmaet i 1954. Pappa Thorstein er fortsatt involvert som ansatt og støttespiller. Han synes det er veldig hyggelig at alle de fire barna hans er med i driften av butikken.


– Foreldrene mine startet det opp som et verksted med rør og deler. De hadde utstilt en do, en vask og en varmtvannstank hengende på veggen, og det var det! Siden den gang har rørleggerfaget fått et utrolig spekter. I dag handler det jo ikke bare om et toalett og en vask. Nå er vi ute på oppdrag med avanserte varme- og gulvvarme-systemer, varmepumper i alle varianter og solfangere via varmegjenvinnings-systemer.


– I tillegg driver vi mye med prosjektering, og særlig av store hytteområder som ønsker vann og kloakk i et område fra Kristiansand til Flekkefjord. Så omfanget og arbeidssituasjonen i rørfaget i dag har blitt enormt, og det er et utrolig interessant yrke. Rørfaget er virkelig noe å satse på for unge som vil utdanne seg innen yrkesfag, sier Thorstein engasjert. Selv har Hjorteland Rør hatt lærlinger i all sin levetid, for dette er noe de brenner for.


173035jfgd

 

Hvem som er den typiske kunden for sørlandsbedriften er ikke helt enkelt å fastslå. Ikke overraskende har de også her et enormt spekter, med alt av industri- og bedriftskunder innen rehabilitering, nybygg og leilighetsbygg til alle typer av privatkunder.


– Når det gjelder hva vi kan tilby i vår forretning i dag, er det for det første alt det vi kaller sanitæranlegg som kan brukes i hjem. Vi har også varmepumper, og i den senere tid har vi i tillegg en egen del til hytte- og fritidsprodukter. Her viser vi frem produkter til hytta ved sjøen eller innlandet, de som har strøm og vann, og de som ikke har noe, vi arrangerer hytteskole og kjører problemløsninger på alt fra solceller til hvordan en snurredass fungerer, hva som er lovlig, hva de må søke om og liknende.  


173035NY


Vannrenseanlegg er en annen ting verdt å nevne. Alle som har borehull, brønner og dårlig drikkevann kan få hjelp hos Hjorteland. De har spesielt utdannede medarbeidere som tar vannprøver som analyseres slik at kundene kan få riktig renseanlegg.


– Utvalget vårt er veldig stort. Ikke bare for hytteeiere, men også for privatkunder som skal bygge eller rehabilitere hus. De synes det er veldig interessant å komme inn til oss og få veiledning og råd. Vi tegner i tillegg gjerne badene sammen med kunden, slik at kundene får sett sitt drømmebad på forhånd. Vi har kunnskap i alle ledd! understreker far og sønn.

Energi er fremtiden

Når vi ber dem om å se inn i spåkula for fremtiden, er det energi som står seg ut som et sentralt stikkord.


– Energi er uten tvil den største utfordringen som kommer, og det er ikke lenge før vi ser solfangere på veldig mange tak som skal kobles mot strømnettet. Det er en investering, og det er ikke til å legge skjul på at det koster. Men etter hvert som tida går, blir det rimeligere og rimeligere. Sol og lys er en fremtidsrettet ting.


173035ewf


Konkurranse fra andre aktører er alltid tilstede, men Hjorteland har valgt å satse på sin egen nisje. De er veldig opptatt av at kundene alltid skal være fornøyde, og at de skal komme tilbake når de trenger hjelp.


– Det er ingenting som stopper oss! Vi ordner alt, åkke som, enten det er en husholdning eller en bedrift. Alle skal få hjelp hos oss, og vi har den kunnskapen som trengs. Og så må vi ikke ha så dårlig tid at vi ikke kan snakke litt med kundene. Når noen kommer inn i vår butikk, så er jo det en ære for oss. Da må vi selvfølgelig ta oss tid til å prate med ham. 


– Vi vil ønske alle hjertelig velkommen til Hjorteland Rør. I tillegg kan vi nås via Facebook, hjemmesiden vår, på e-post og telefon – 24 timer i døgnet, 365 dager i året.

Les mer...

2017-09-06 12:45

191024w9

Det siste innen sommerklær og gode leseopplevelser – så er ferien din reddet

Artikkel Vi har besøkt Ark Bokhandel og Cubus – to attraktive og populære butikker på AMFI Fauske.
191032w1

Tidsriktig, urbant og skreddersydd – slik vil vi helst bo i hovedstaden

Artikkel Meglerfirmaet Røisland & Co i Oslo, sitter med mye informasjon om nordmenns valg av bolig. Eiendomsmegler og rådgiver Mikkel Røisland fører statistikk over absolutt alle nyboligprosjekter i Oslo og Akershus.

  Kontaktinformasjon

  NaimJosefiw4

  Superdesigner

  Design, teknologi og industri - Naim Josefi skaper magi med stor M.

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  Arkiv