173020fefe173020hr173020inh173020ihu173020erh173020fhr173020kn173020yfe173020fsd173020173020fefeg

En taxi utenom det vanlige

Drømmer du om rulle inn til et høstbryllup eller årets julebord i stor stil? Da kan JærTaxi AS på Kleppekrossen oppfylle drømmen! I tillegg til tradisjonelle taxitjenester, har de biler utenom det vanlige for oppdrag litt utenom det vanlige.

Livar Ohma er styreleder i JærTaxi AS, og overtok driften for fem år siden. De har løyve for både rullestoler og selskapsvogner, de kjører for skoler og institusjoner og tilbyr i tillegg sykekjøring. Selskapet er en del av drosjesentralen Vibå-JærTaxi SA, som har totalt 18 biler.


173020ih


Skiller man ut Jærtaxi AS alene, har selskapet to busser og tre biler på veien. De har faste sjåfører på sine fem kjøretøyer, og tre ekstrasjåfører. I tillegg kjører Ohma selv i blant, forteller han. 


– Det blir mange turer fra Time og Klepp, og vi kjører også mye fra Bryne til Stavanger, Klepp og Kverneland. I tillegg har vi mye sykekjøring til Time, Klepp og Sola. Mange kunder skal hentes på flyplassen i Sola. Da kjører vi dem tilbake til Jæren, til Stavanger og enkelte turer helt til Egersund, Farsund og Strandalandet, eller mellom forskjellige destinasjoner i Sola og Tananger.


173020fefe


Alle bussene til Vibå-JærTaxi SA samt deres to ni-setere tar rullestoler. Og til alle som tror det bare er å sette seg bak rattet og kjøre drosje – tro om igjen! For sykekjøring er det krav om oppdatert førstehjelpskurs hvert tredje år. For å kjøre handikappede må man ha sikringskurs for rullestol. Og trass i GPS og dagens avanserte teknologi: alle drosjesjåfører må fortsatt avlegge kjentmannsprøve.


– Og så må man selvsagt ha eget sertifikat for å kjøre minibuss, så det er ikke bare å sette seg i bilen og kjøre, nei! Utfordringen vår i dag er å finne medarbeidere. Det er vanskelig. Drosjenæringen er ingen åtte til fire-jobb, og man må være fleksibel, sier Ohma.


173020hr


Litt utenom det ordinære kan man også kalle det nye tilbudet til JærTaxi AS. I fjor fikk de nemlig innvilget to såkalte selskapsvognløyver. Nå har de tre usedvanlig stilige firhjulinger som står klare til å frakte kunder til og fra selskaper og festligheter.


Bilene er en Bentley Steel Saloon fra 1959, en Mercedes S 250 limousine fra 1967 og en Mercedes S350 fra 2012.


– Vi kan ikke komme i dongeri og t-skjorte når vi kjører disse! Her skal det være stil og klasse. Bilene kan brukes til transport under bryllup, bursdager, jubileer og spesielle anledninger. Med dette tilbudet ønsker vi å rette oss mer mot bedrifter og firmakjøring, og sesongen for veteranbilene blir hovedsakelig fra mai til september, mens vi med den nyere limousinen tar oppdrag hele året.

Les mer...

2017-08-10 14:45

185068w7

Den hårfine kunsten å bli blond

Artikkel Frisøren som gikk på frisørskole for å bli parykkmaker endte opp med å bli ettertraktet for sin fargeekspertise i faget. I dag er Veronica Black kjent for den hårfine kunsten å bleke hår.
185039w2

Trenger du egentlig to typer førerkort?

Artikkel Kjørelærer Terje Lund i Norvest Trafikkskole i Ålesund, spår at enden er nær for de seiglivede, utdaterte manuellgir-bilene.

  Kontaktinformasjon

  Ann-Kristin-Ytreberg-3

  Redder miljøet - én bedrift av gangen

  Bedrift for bedrift, jobber stiftelsen Miljøfyrtårn seg fremover – eller tilbake, til en grønn planet.

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  Arkiv