174007uiut174007p174007

Derfor gjør god arkitektur livet bedre

Etter 40 år i arkitektbransjen er Peter L’orange for en nestor å regne. Sammen med Oddvar Johansen grunnla han Kritt Arkitekter AS i 1997.

Sentrale stikkord for det anerkjente firmaet er bredde - både når det gjelder tilnærming til faget, og i hva slags oppdrag og arbeidsoppgaver de foretrekker. Det Oslo-baserte arkitektkontoret har i dag 14 ansatte; alle sivilarkitekter eller utdannet med en mastergrad innen arkitektur, forteller L’orange, som er daglig leder.


– Vårt mål er å følge et prosjekt fra A til Å fordi vi tror det gir et best produkt for byggherren. Vi er generalister, og ønsker ikke å satse på ett enkelt felt. Det å jobbe med forskjellige typer bygg som har forskjellige funksjoner, størrelser og beliggenhet, gjør at du får et mye bredere tilfang av idéer. Jeg tror det er bra for både produktene vi leverer og for de som jobber her, at vi har variasjon på dette feltet.


174007p


– I tillegg synes vi det er bra å ha bredde på arbeidsoppgaver. Aller lykkeligst er vi når vi kan komme inn i prosessen allerede på planleggingsstadiet. Å følge et prosjekt fra den første kontakten med byggherren til huset står ferdig - det er det vi synes er best. Skal du få den beste kvaliteten på et produkt, er det viktig at det er en grunnidé som ligger i bunnen av hele prosjektet, som er grunnlaget for alle nivåer i designprosessen, utdyper han engasjert.

 

Kritt Arkitekter AS har hovedsakelig private oppdragsgivere, og for det meste eiendomsselskap som driver med eiendomsutvikling av både næringsbygg og boligbygg samt entreprenører som driver og utvikler for seg selv.


174007ds


Med de små forholdene som eksisterer i Norge er personlig kjemi viktig. Det gjør at man får nye jobber ved å gjøre en god jobb for eksisterende kunder. Det handler om å lytte til behov, forstå kundens fokus, betjene kunden med det han trenger når han trenger det, og å gjennomføre prosjektene med alle involverte.


174007

 

– Vi lever av kunder som kommer tilbake. Og grunnen til at de kommer tilbake, er fordi vi har fått til en god dialog. Jeg har fortsatt byggherrer som jeg har jobbet med siden slutten av 1980-tallet, så jeg vil si at alle våre kunder er spesielle, uten at det er en floskel.


– I de senere årene har det blitt et større fokus på arkitektur blant folk generelt. Jeg tror at bransjen har gode tider fremover, og at folk begynner å forstå at arkitekter ikke bare er skulptører som lager fancy fasader. Vi er faktisk med på å forme betingelsene og rammene rundt folks liv, og kan bidra til å gjøre dem bedre.

Les mer...

2017-10-10 11.45

dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv