171024 SB1171024 SB2171024 SB3171025 SB4

Lev det gode, grønne liv i Lekeland Park

Drømmer du om å bo sentralt, men omgitt av store, bilfrie uteområder? I en miljøvennlig byvilla med egen urtehage og flotte lysforhold? Lekeland Park i Skien oppfyller alle ønsker, og mer til. Velkommen til et godt bomiljø for store og små.

Gunn-Heidi Kittilsen er salgssjef for megleravdelingen til Skien Boligbyggelag. De selger alt av prosjekter og bruktboliger, og den store nyheten nå er Lekeland Park på Falkum. Dette er et moderne og miljøvennlig boligprosjekt bestående av 44 leiligheter fordelt på tre bygg. 


- Vi er veldig stolte av prosjektet! De tre byggene heter Villa Mynte, Villa Estragon og Villa Timian. Falkum er et område med mye blokkbebyggelse, men det er også mange villaer her. Ved å gi byggene villa-navn, kan vi si at vi har byvillaer. Det har vært viktig for både arkitektene og oss at byggene har forskjellige farger. Dette skal ikke være en ensartet blokkbebyggelse, det skal se annerledes ut.


171024 SB0


Arkitektene bak prosjektet er Oslo-firmaet A-lab. Kittilsen forteller at det spesielle med Lekeland Park er at dette er en type punkthus. Og leiligheter i punkthus får lys inn fra to sider. Resultatet blir lyse og flotte leiligheter med veldig gode solforhold. Noen av de mange andre fordelene, er bilfrie friarealer utenfor døra med gangstier og lange løyper. Her har man også kort vei til skoler, barnehager, idrettsbaner og Skien sentrum.


- Kvadratmeter-prisen på bygget vil ikke føles høy. Vi har leiligheter i mange størrelser, fra 60 og opp til 145 kvadratmeter. Derfor er dette leiligheter som de fleste kan ha råd til å kjøpe. Og finansierings-løsningen vi tilbyr er veldig spesiell. Den går ut på at Skien Boligbyggelag finansierer halvparten av lånet, så det er 50-50 på innskudd og fellesgjeld. Koster en leilighet 4 millioner, betaler kjøperen 2 millioner mens borettslaget finansierer resten av gjelden. Den er avdragsfri i 20 år, så det er en veldig god ordning. Det er Sparebank1 Telemark som finansierer løsningen for oss, og dette gjør at mange har anledning til å komme inn på boligmarkedet. I tillegg er det fast pris på leilighetene, selv om prosjektet ikke står ferdig før i 2018. Hvilke andre steder får man egentlig fastpris? spør Kittilsen.


171024 SB5


Målet med Lekeland Park er å tiltrekke seg en variert miks av mennesker som bor der. Beliggende i et trygt og bilfritt område appellerer det til småbarnsfamilier. Alle har egen hageflekk hvor man kan dyrke urter eller poteter, og barna kan boltre og utfolde seg på flere lekestativ. På den annen side er vedlikehold og oppussing noe man slipper å tenke på. Borettslaget tar seg av alt, fra vedlikehold av heiser til plenklipping, snømåking og strøing. Ergo er Lekeland Park attraktivt for både yngre og eldre beboere. Når det gjelder interiør og inventar, flytter man inn i en bolig hvor alt er nytt. Alt av kjøkkenutstyr og integrerte hvitevarer følger med, med kjøkken fra Sigdal. Skulle man derimot ønske å endre på ting, har man mange muligheter. Å endre farger eller materialer, og det å sette opp eller ta ned lett-vegger, er fullt mulig. 


Andre fordeler er at alle leilighetene har minimum to soverom, og alle kommer med egen veranda. Internett og en TV-pakke er inkludert, og de tre byggene har vannbåren varme. Det betyr veldig lave fyringskostnader, så det er rimelig å bo i denne type hus. I tillegg ligger parkeringskjelleren under bakken med kun én innkjøring. Slik blir det mindre eksos og støy, og veldig god luft. Det skal også legges opp slik at beboere som har el-bil eller elektrisk sykkel skal kunne lade i kjelleren. Etter krav fra kommunen har også hver leilighet hele 3 1/2 sykkelparkeringer, så her får man enda et godt og miljøvennlig argument for å velge Lekeland Park.  


171024 SB


-  Ønsket vårt er at dette skal være starten på en annen og god måte å bo på. Da håper jeg at vi kan treffe en yngre kundegruppe, for dette er jo et drømmested å bo med barn. Vi valgte at det skulle være bilfritt, trygt og barnevennlig, og at det skulle vende mot friområdet Lundedalen. Arkitektene vektla at den arkitektoniske identiteten skal være lik de eksisterende boligene i nærområdet, men allikevel ny. Kommunen skal være med og lage deler av området bak, mot Lundedalen. Her legges det også til rette for at befolkningen skal kunne nyte godt av et park-liknende område. 


- Lekeland har vært et sted folk har hatt gode relasjoner til, for Lekeland var jo en park som bestod i flere år. Nå har den ligget brakk lenge, så vi tenkte at det var naturlig å utvikle området. Med tilknytningen til friarealer vil dette bli et veldig flott sted å bo. Det fine med nye boligprosjekter i allerede etablerte områder, er at de ofte tar for seg et sted av området som kanskje ser lurvete ut. Og så blir det så vakkert og bra i ettertid. Det er virkelig kjempefint, sier Gunn-Heidi Kittilsen. 


171024 SB2


Du kan se mer av leilighetene her: http://skien.bbl.no/ 

Les mer...

2016-12-27 14:30

192022w6

Dra til sjøs med The Tall Ships Races

Artikkel Årets store nyhet er at tre av de 72 skutene åpner dørene for publikum når The Tall Ships Races går av stabelen i Fredrikstad. Slik sikrer du deg billetter til den uforglemmelige seilasen.
193007w1

Sitter på unike patenter

Artikkel Godt hjulpet av unike patenter og miljøvennlige nisjeprodukter, søker Payback Lubricants Norge nå etter forhandlere av deres store produktkatalog innenfor en rekke industrier.

  Kontaktinformasjon

  NaimJosefiw4

  Superdesigner

  Design, teknologi og industri - Naim Josefi skaper magi med stor M.

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Arkiv