171006 MS1

Vi former fremtiden og fremtiden former oss

Mur i Sør er spesialister på mur og betong. Punktum. Det har de blitt takket være hard jobbing, kvalifiserte medarbeidere og en høy gjennomføringsevne. 15 års god drift vitner om en pålitelig totalleverandør som leverer kvalitet i alle ledd.

– Vi er solide i et marked som det stormer litt rundt. Da er det viktig å bruke noen som har ryggrad. Jeg vil si at vi har en veldig god gjennomføringsevne. Når vi har sagt ja til å bygge, så er det kort vei fra start til slutt. Har man dyktige folk i alle faser, så blir sluttproduktet veldig bra. Samtidig blir det konkurransedyktig siden vi har en såpass liten organisasjon.


Det er gründer og daglig leder Tom Arne Aamodt som forteller. Han startet opp Mur i Sør i 2001. Søgne-firmaet er en entreprenør innen mur og betong som tilbyr alt fra enkle enterpriser til totalenterprise på ulike bygg. Per i dag er de 65 ansatte, hvorav 10 stillinger dekker det administrative mens resten jobber ute i felten.


– Våre ansatte driver i hovesak med mur og betong, for det er det vi er best på. Men nå er det jo slik at mur og betong ofte er en stor del av et bygg. Derfor tar vi på oss totalenterprise på resten av bygget sammen med dyktige aktører innenfor de andre faggruppene vi spiller på lag med. Som totalleverandør gjør vi alt fra A til Å. På leiligheter leverer vi i prinsippet alt fra små leilighetsbygg til 50-80 leiligheter. Etter at vi har fått tomt og prospekt av kunden, gjør vi resten.


171006 MS


Mur i Sør har eksistert i 15 år. I løpet av denne tiden har de opparbeidet seg en stor portefølje av ulike kunder på Sørlandet. De bygger også en del prosjekter i egen regi, men i hovedsak fordeler oppdragene seg med 50 % på nybygg og leiligheter, 30% på anlegg, vei og kraft samt 20% på service og mindre jobber for mannen i gata. Som kunder har Aamodt og staben hans både profesjonelle byggherrer, eiendomsutviklere, kommunale foretak og private. De opererer innen ulike segmenter, både i det offentlige, det private og det profesjonelle.


– Styrken vår er at vi kan tilpasse oss det markedet vi er i hver dag, fordi vi er så fleksible. Markedet er i endring hele tiden, men det klarer vi å tilpasse oss. Enten vi jobber som underentreprenør for et kraftselskap, eller har totalenterprise på et leilighetsbygg for en privatperson. De senere årene har vi begynt å bevege oss inn på kraftmarkedet. Det er fordi det skal satses veldig mye på dette markedet fremover. Og der det satses, der må vi være med for å ha jobb. Vi vet også at det skal bygges mye veier i fremtiden, så da må vi være med der. I tillegg øker antallet som ønsker å bo i leilighet, og da er vi til stede i dette markedet.


Soliditeten og gjennomføringsevnen til Mur i Sør gjør at de kan takle ethvert prosjekt de går inn i. Ved å ha kun mur og betong internt i eget hus, henter de resten av tjenestene i markedet. Derfor har de alltid gode konkurransevilkår for å få et produkt som gjør at kan være fornuftig på pris.


– Og når vi fungerer som totalleverandør, samarbeider vi med andre gode, stabile underentreprenører. Dette er aktører som vi vet vil være her i minst 10-15 år fremover. Vi jobber ikke med døgnfluer!


171006 MS0


I en bransje med mye konkurranse, er det åpenbart at Søgne-firmaet har gjort mye riktig. Så hva er hemmeligheten bak en lang kundeliste, sunn økonomi og et godt rykte?


– Noe av grunnen er at vi dyrker det vi er gode på. I tillegg er vi tro mot det vi holder på med, og blander ikke inn mye annet. Man kan si at vi er tro mot mur og betong. For våre 40 betong-arbeidere og 15 murere er det dette vi kan best. Og så har vi med oss dyktige ledere som delegerer og engasjerer andre faggrupper og syr det hele sammen for kunder som ønsker det.


– Jeg vet ikke om vi er så unike, men vi er solide. I tillegg er vi enkle, og det er kort vei i organisasjonen, fra ute til inne. Fleksibiliteten vi har er bra. Vi ønsker å finne løsninger, og vi er der for kunden for å hjelpe med å tilpasse det bygget han ønsker.


Aamodt forteller at Mur i Sør har som mål å fortsatt spille i eliteserien sammen med de andre aktørene de både konkurrerer og samarbeider med på Sørlandet. Og det er lett å tro på at de vil lykkes. Den daglige lederen, som vant prisen for Young Entrepreneur of the Year i 2014, står i spissen for en kompetent og dyktig gjeng med fagarbeidere. Legger man til at firmaet aldri har sett røde tall, men har hatt en jevn og fin vekst siden 2001, forstår man at Mur i Sør er en vaskeekte suksess-historie.

Les mer...

2017-01-12 14:00

193008w1

Gir deg mer igjen for pengene

Artikkel Kjøkkenkjeden Kvik har løsningene som gir deg mer kjøkken igjen for pengene. – Den komplette kjøkkendrømmen blir oftere oppfylt her, sier salgs- og markedssjef Natalie Benjamin ved Kvik Slependen.
193004w2

Smartløsninger tar helt av i elektrikerbransjen

Artikkel Unge som gamle hiver seg på smarthjem-bølgen! – Det å installere et styringssystem i et hus er ganske enkelt, mener elektrikeren med mange års erfaring; Frank Joreid.

Kontaktinformasjon

Norskkunsthandverk

Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

NaimJosefiw4

Superdesigner

Design, teknologi og industri - Naim Josefi skaper magi med stor M.

Tone.3

Skjønnhetseksperten

Tone Vid Skipá

Arkiv