194004w3194004w4194004w2194004w1

Visuell inspeksjon i nye høyder

Droneinspeksjoner har etablert seg som en raskere og tryggere måte å utføre inspeksjoner på. Nordic Industries har allerede lang erfaring med termografering og 3D-modellering.

Droneekspertene i Glomfjord i Meløy kommune tilbyr industrien et bredt spekter av svevende tjenester. På erfaringslisten står blant annet linjeinspeksjon, termografering for å avdekke varmetap i bygg med mer, og svært nøyaktig 3D-modellering av terreng.


– Folk begynner å få litt øynene opp for hva vi kan gjøre. I begynnelsen ble det sett på som et leketøy, men nå ringer tungindustrien og er interessert i hva vi kan hjelpe de med, sier daglig leder Nick Ludvig Olsen.


Droneflyvinger som arbeid er langt fra droneflyving som hobby. Nordic Industries har anskaffet alle tilgjengelige sertifikater og operatørtillatelser fra Luftfartstilsynet og sitter på sertifikatene RO1, RO2 og RO3. 


– I tillegg til operatørtillatelser har vi også tatt en teoretisk eksamen hos biltilsynet for dronepiloter. Jeg tror nok vi innehar flere godkjenninger enn vi strengt tatt trenger, smiler Olsen. 


Den høyeste operatørtillatelsen hos Luftfartstilsynet, RO3, gir tillatelse til å fly et luftfartøy uten fører og kan blant annet fly med vekt over 25 kilo, fly over 80 knop, fly utenfor synsvidde og operere i kontrollert luftrom og i nærheten av folkeansamlinger.


3D-modellering er skanning gjort fra luften. Nordic Industries kan tilby terrengdata med 2 millimeter nøyaktighet, men ofte holder det med 2 centimeters terrengdata. – Tradisjonelt har det blitt brukt laserskanner til dette arbeidet, men med droner kan nå et område på et par kilometer være gjort på et par timer, sier daglig leder. 


Termografering er et annet populært område for dronebedriften. Dronens kamera avleser temperatur på en overflate via infrarød stråling og ved industriinspeksjon kan varmetap bli avdekket og dokumentert. 


– Også ved linjeinspeksjon kan denne metoden brukes. Da kan vi avdekke varmetap og ser med en gang om det er skader på viklingtråder, skader på isolatorene eller klemmer som ikke sitter ordentlig fast. Vi kan spare energiselskapene for mye penger og unngå bøter i hundretusenkroners-klassen ved en slik inspeksjon, sier han. 


Nordic Industries begynte som et bemanningsbyrå for Glomfjord industripark og kan fortsatt tilby industrien rask bemanning enten det er mekanikere eller prosessoperatører.


– Vi bruker folk som er flinke og som har jobbet i industrien lenge, med lang erfaring og god kompetanse, sier daglig leder.

Les mer...

2019-08-03 18:00

194008w1

Kjøkkenløsninger på detaljnivå

Artikkel Siden 1999 har Det Stolte Kjøkken i Sandvika tilbudt tilpassede kjøkkenløsninger til både bedrift og privatmarked, med leveringstid på fem til seks uker.
193032w1

Håndterer du passord sikkert i din bedrift?

Artikkel Dårlig oppbevarte passord og usikker deling av informasjon kan gjøre din bedrift sårbar. Ellera AS har utviklet et produkt for trygg lagring og deling av sensitiv informasjon, som kombinerer brukervennlighet...

  Kontaktinformasjon

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  Arkiv