Morten Bråten har drevet Norefjellstua i hele fjorten år, og har i dag en stab på mellom 12 og 14 ansatte. I tillegg til å tilby kafédrift og lukkede selskaper, har han tre leiligheter til utleie.
– Vi har åpent fra desember til påske. Om vi får forespørsler om det, kan vi også iblant arrangere lukkede selskaper. Da får vi hjelp fra en veldig flink kokk, som setter sammen fine og gode menyer. Gjestene får alt de ønsker, enten det er viltgryte, fondue, indrefilet eller fiskesuppe, med for eksempel crème brûlée eller karamellpudding til dessert, sier Bråten.
Norefjellstua åpner for lunsj klokken tolv, og etter klokken tre går det sakte men sikkert over i afterski. De har livemusikk hver tredje eller fjerde uke, og ellers er det bartenderne som spiller egen musikk. På helgene og i påsken har de iblant også egne DJ’er.
– Det er plass til rundt 300 personer her på afterski, og da er det bra trykk her. Det er folk i alle aldre som kommer, og det synes vi er koselig. De eldre kan kose seg med en god flaske vin, mens ungdommene kan danse på bordene. Det er en god og fin atmosfære, og de fleste kjenner hverandre.
Med en slik atmosfære er det ingen overraskelse at Morten stortrives i Norefjellstua. På lunsjmenyen har han rask mat som pizza og hamburgere, men også gulasjsuppe og nachostallerken. Ved lukkede selskaper bestemmer gjestene selv menyen.
– Vi føyer oss etter hva kundene ønsker, og det er ikke noe problem. Når det gjelder visjoner for fremtiden tar jeg ett år av gangen, så lenge jeg koser meg og synes det er moro.