141109NO-XLbyggKulkompaniet

Best på kompetanse, service og logistikk

Det oser historie og tradisjon av veggene i det som i dag er XL-BYGG Kulkompaniet i Drammen. Helt siden 1899 har det vært aktivitet i disse lokalene. Da handlet det blanet annet om import av kull og koks. I dag er XL-BYGG Kulkompaniet et moderne byggevarehus, og del av Skandinavias største byggevarekjede.

– Jeg pleier å dele firmaets historie inn i tre epoker. Først var det familien Friis som etablerte det. Så kom familien Christensen inn i bildet i 1964. De hadde eierskapet frem til i 1993, da faren min og Øyvind Steen, som er daglig leder, kjøpte det, forteller Espen Ellingsen.
  Men i dag er Kulkompaniet del av XL-BYGG, Skandinavias største byggevarekjede, med vel over 300 byggevarehus. Her i Drammen har de 15 årsverk med til sammen 20 ansatte, og de har både lager og egne lastebiler med sjåfører som kjører ut varer.
– Da familien Christensen kom inn i bildet var det med byggevarer, som igjen utviklet seg videre. Da faren min begynte som selger i 1974, var vi en byggevaregrossist. Etter hvert som det meste av engrosbiten falt bort, måtte vi ha påfyll av proff- og privatkunder, så i dag er vi et tradisjonelt byggevarehus, sier Ellingsen.

Fra og med 1993 har produkt blitt mer og mer rendyrket inn mot trelast og tyngre byggevarer, som i et tradisjonelt byggevarehus. I 2006 ble det bygget en ny trelasthall, slik at Ellingsen og kollegene hans fikk på plass et skikkelig sortiment innen trelast og listverk. I tillegg har de engros og jernvare.
  XL-BYGG Kulkompaniet retter seg aller mest mot proffkunder, hvor anslagsvis 60 % av omsetningen ligger. Det gjenværende er privatkunder, som selvsagt får like god service. Målsettingen er å være en bedrift som har en kompetanse, og som ønsker å løse småproblemer for sine kunder, enten det gjelder pris, produkt eller logistikk.
  – Vi får tilbakemeldinger på at vi er enkle å nå, at vi er tilgjengelige på telefon og at det er enkelt å handle her. Hele staben består av fagfolk, og vi er lykkelig som liten. Det er ikke et mål for oss å bli størst eller billigst, men vi skal være best. For oss går det på kompetanse, tilgjengelighet, logistikk og service. Å ta vare på det lokale kremmerskapet er viktig for oss, understreker Ellingsen.

Les mer...

2014-04-29 15.45

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

Kontaktinformasjon

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv