Betongdoktor

Mange tror at betong aldri må vedlikeholdes. At betong varer i evig tid. Men det stemmer dessverre ikke. Også betong blir påvirket av vær, vind og kjemikalier, ikke minst på det værharde Vestlandet. Heldigvis finnes det folk som vet hvordan man tar hånd om og rehabiliterer betong, som folkene i Betongtekno AS.


- Betong er ikke vedlikeholdsfritt, selv om det er mange som tror det, fastslår daglig leder Harald Aniksdal.

Han startet opp Betongtekno AS 1. april 2009, etter å ha vært i bransjen i lang tid. Med seg på laget hadde han langvarig kollega og venn Beniamin Mecea. Pilene har pekt rett vei helt siden oppstarten, og i dag er de seks stykker i selskapet.

For det er mye å ta av innen vedlikehold og rehabilitering av betongfasader, både utvendig og innvendig. På kysten av Rogaland kommer det mye regn, fuktighet og salt inn fra havet. I tillegg har du forurensning. Alt det kan trenge inn i betongen, og over tid skaper det utfordringer.
- Det kan komme sprekker i betongen. Armeringen kan sprenge seg ut og ruste. Og jo lenger man venter, jo dyrere blir rehabiliteringsprosessen, understreker Harald.

I tillegg tilbyr han og Beniamin fasadevask med høytrykksspyler, for å bremse fasadeforelding som forårsakes av forurensning. Og de behandler betongoverflater med fasademaling som gir varig beskyttelse mot angrep på betongen.
- Vi er sesongavhengige. Fra mars til og med november er det utearbeid. Så er det innvendig på vinterstid, som trappeoppganger og garasjeanlegg, sier Beniamin.

Kunden er først og fremst i næringslivet, det offentlige, og selvsagt borettslag. Betongtekno AS har egne lifter, og setter eventuelt opp stillas om det er vanskelig å komme til. Harald og Beniamin opplever at det ofte smitter når de har tatt en fasade i et nabolag. Da kommer det ofte telefoner fra andre i nærheten, som har sett resultatet hos naboen.

- Det er viktig å gjøre en god jobb. Alle kunder søker en god service, og det er de vi prøver å gi. Kunden forventer ofte litt til. Og vi gjør det lille ekstra uten å ta ekstra betaling. Da kjenner kunden at han har fått mer for pengene.

Dessuten kommer selvsagt et godt miljø innad i selskapet. Det er gull verdt i et krevende yrke.

Les mer...

2013-05-29 14.45

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

Kontaktinformasjon

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv