142070NO - Johs - 1142070NO -Johs - 2

Bunadsølv i over 100 år

På Langestrand i den gamle kraftstasjonen til Treschow Fritzøe i Larvik, ligger de tradisjonsrike håndverkslokalene til Johs. Kristiansen. Innenfor disse veggene lages det tidløse smykker og utsøkt draktsølv til bunader av alle slag. Selskapet har røtter helt tilbake til 1913, til tiden da bunadene for alvor fikk sin plass i norsk kultur.

Det var nemlig på starten av 1900-tallet den sterke interessen for gamle folkedrakter ble vekket i Norge, særlig knyttet til datidens folkedansbevegelse. I spissen for det hele stod blant annet bunadpioneren Hulda Garborg. I dag er bunad for mange av oss det fineste antrekket vi har, til bruk ved alt av festlige anledninger.
  Men en bunad er langt mer enn bare håndsydde stoffer og broderier. En bunad er også søljer, spenner og smykker, det er anheng, knapper og veskelåser, og mere til. Og det er da fagkunnskapen og håndverket til Johs. Kristiansen kommer inn. De produserer et rikt utvalg av tilbehør som er spesiallaget til bruk med norske bunader.
  Fremstillingen av smykkene har bakgrunn i gamle håndverkstradisjoner, men i dag benytter selskapet også nyere produksjonsmetoder, spesielt i forbindelse med støpeprosessen. Form og mønstre skapes innomhus. Det legges stor vekt på tidløs design, for sølv går ofte i arv. Draktsølvet skal med andre ord kunne gå gjennom generasjoner.
  Like viktig blir dermed kvaliteten. Men i Johs. Kristiansen har de lange tradisjoner å ivareta. Derfor er kun det beste godt nok. En bunad skal bæres med stolthet og glede.

Les mer...

2014-09-15 15.45

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv