Bygningsarbeidernes beste venn

De siste årene har det vært en enormt stor byggeaktivitet på Fornebu på Lysaker, med utallige entreprenører og byggefirmaer i sving. Forpleiningstjenester AS sørger for at bygningsarbeiderne får både mat og ei god seng å sove i.


Jostein Sundnes er daglig leder i Forpleiningstjenester AS, og forteller at etableringen av firmaet kom i stand da Veidekke skulle sette i gang med Telenor-bygget.
- De ansatte trengte naturlig nok et sted å bo og spise, så det ble reist en boligrigg med en kantine. Dette ble dog en ekstrakostnad på den kortvarige kontrakten Veidekke hadde, så idéen skaptes at man kanskje kunne la riggen stå siden det var store planer om fremtidig bygging i området?

I samarbeid med et cateringfirma og private aktører, oppstod derfor Forpleiningstjenester på starten av 2000-tallet, og de overtok da riggen fra Veidekke. I dag leier de rigger fra flere aktører, og har til sammen 500 rom for utleie, samt kjøkken/kantine med kapasitet til mer enn 600 personer. Entreprenører som jobber på Fornebu har førsteprioritet, men er det ledig kapasitet, slipper de også til andre firmaer som jobber i Oslo og nærområdet.
- Vi har cirka 50 forskjellige firmaer her nå. Våre rigger er av såkalt Standard 2000. Det vil si moduler med ett soverom på hver side av en korridor, og dessuten fellesrom for lomp, vask og opphold. Alle rom har egen WC og dusj. Vi har i tillegg lagt inn trådløst nettverk på alle riggene, og det er TV på hvert rom. Brannsikkerhet og HMS er noe vi fokuserer mye på, så det er røykvarsler på alle rommene med automatisk varsling til brannvesenet, forklarer han. Forpleiningstjenester tilbyr innkvartering med full forpleining etter kokkelagsprinsippet. Det betyr at bor man, så spiser man.

Selve driften av anlegget er satt bort til et annet firma, så Forpleiningstjenester AS driver først og fremst som eiere. Fremtiden for anleggsriggen på Fornebu er litt usikker, forteller Sundnes.
- Dette er en midlertidig etablering, og det betyr at vi har stått på dispans i mer enn 10 år. Bærum kommune har vært veldig velvillige hver gang vi har søkt, og vi har fått dispans for to-tre år av gangen. Per i dag gjelder vår tillatelse ut 2015, men før eller siden går det mot en slutt her, for det skal jo bygges hus etter hvert. Vi er derfor på utkikk etter en ny tomt hvor vi kan etablere og drive våre tjenester videre.

Les mer...

2013-05-29 15.45

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

Kontaktinformasjon

  • Forpleiningstjenester
  • www.fpl.as
  • Telefon:
    67129990
  • Adresse:
    Oksenøyveien 16
    1366 Lysaker
national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv