En frisøropplevelse av de sjeldne

Da Lene Johnsen og Katrine Carr fant ut at de slet med å jobbe med vanlige hårprodukter, ville de gjøre noe med det. Resultatet ble økologisk frisørsalong midt i Bergen sentrum – og et slag for miljøet i samme slengen.


- Huldra Frisør skal gjøre folk fin på håret, på en måte som ivaretar både helse og miljø. Hårfargene våre medfører ingen kjemiske prosesser, det går på ioner og ladninger i håret. Vi har ikke hatt kunder som har fått noen reaksjoner fra våre produkter, som man vanligvis får av kjemiske fargestoffer, forteller Lene Johnsen.

Sammen med Katrine ble hun i 2006 enig om å starte en økologisk frisørsalong, etter flere år i frisørbransjen, der kjemiske produkter er veldig vanlig.
- Kundene setter stor pris på at vi har en miljøprofil. Mange er bevisste på produkter de bruker, og kommer tilbake hit fordi de er fornøyde med det de får. De hadde selvfølgelig ikke kommet tilbake om de ikke var fornøyde med sveisen, det sier seg selv, men vi opplever samtidig at mange setter stor pris på miljøprofilen vår.

Katrine trekker særlig frem blekningsmetoden som et eksempel på en annerledes og bedre metode.
- Vi bruker egentlig en lystoning som ikke er skadelig på håret, slik andre og mer vanlige metoder kan være. Mange har kanskje opplevd å gå til frisøren og fått gult hår, og da må de gjennom mange prosesser til.

Veien dit frisørsalongen står i dag har imidlertid vært lang. De to hentet mye inspirasjon i Danmark, og tok gründerkurs gjennom kommunen. De er også soleklare på at det ikke er bare-bare å tenke miljø.
- Man må alltid ta bevisste valg, og det er vanskelig å gjøre det på alt. Vi har for eksempel et gammelt kjøleskap stående, fordi vi vil slå et slag for gjenbruk av gamle ting. Samtidig vet vi at det trekker mye mer strøm enn nye gjør, så det er et dilemma. Men vi gjør så godt vi kan, og det vet kundene våre, sier Lene.

- Vi har mange kunder som er veldig bevisste, så de hjelper oss så godt de kan. Det har vært en utrolig spennende prosess, og jeg ser frem til å dyrke det økologiske og miljøbevisste engasjementet videre – sammen med kundene.

Les mer...

2013-05-29 12.30

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

Kontaktinformasjon

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv