Energieffektivitet og inneklima

Interessen rundt energieffektivitet og inneklima har skutt i været de siste årene. Det er ikke tilfeldig. Godt inneklima er ensbetydende med gode arbeidsforhold, og høy energieffektivitet er ensbetydende med reduserte strømutgifter. Det ønsker Energima AS i Ålesund å bidra til.


- Vi er en ventilasjons- og klimaentreprenør. Vi retter oss primært mot industrien, med prosjektering og utføring av anlegg i industribygg. Det kan være ren ventilasjon, men også kjøling, varmepumpeanlegg, gulvvarme osv. I det siste har vi også vært med på leilighetskomplekser, som har krav til balansert ventilasjon i hver eneste leilighet, forteller avdelingsleder Kjell Martin Rønes.

Myndighetenes energikrav til nye bygg og til rehabilitering er fremlagt i det såkalte TEK10. Det stiller langt høyere krav enn før i tiden. Men med dagens moderne løsninger er det store fordeler å hente i et moderne ventilasjons- og klimaanlegg, både ved nybygg og rehabilitering. Det har næringslivet i større og større grad merket seg.

- Interessen har gått i taket sammenlignet med få år siden. Forespørslene øker.
Nå fremover, som sola begynner å skinne og det blir varmt, opplever vi ekstra etterspørsel. Men det er vi klar for, sier Kjell Martin.

Energima AS leverer også varmepumper og kjøling, og har mye rehabiliteringsjobber, med utskiftninger slik at byggene oppdateres til dagens standard. I moderne arbeidsliv blir effektivitet bare viktigere og viktigere. Da er et godt inneklima avgjørende. Det gir gode arbeidsforhold og opplagte ansatte. Like viktig er godt luft og ventilasjon i steder som skoler og barnehager.

Du ser det også på strømregningen, kan Kjell Martin opplyse. Har du skikkelig utstyr får du langt mer effektiv varming og kjøling. Moderne aggregater har en varmegjenvinning på over 80 %. Det gir store innsparinger på energiforbruket.
- Jeg tror aldri jeg har sett eksempler på at det er over fem år i innsparingstid. Snittet ligger på mellom tre og fire år før man har spart inn investeringen, sier Kjell Martin.

Les mer...

2013-05-29 15.30

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

Kontaktinformasjon

  • Energima Ålesund
  • www.energima.no
  • Telefon:
    70174290
  • Adresse:
    Breivika Industrivei 9
    6018 Ålesund
national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv