142089-Yxtaholm-2

Fabelaktig flott på svensk slott

På en odde i lille Yxtasjøen utenfor Flen i Sverige ligger Yxtaholms Slott. Det har aner tilbake til 1300-tallet, og er omgitt av fredelige grøntområder. Slottet har alt man kan ønske seg til et bryllup, en konferanse, en helgetur eller en luksuriøs hverdagsutflukt. Atmosfæren bringer deg langt tilbake i tiden. Men standarden er topp moderne.

En andefamilie vagger over slottsgården, og litt bortenfor ligger sjøen speilblank. Her på Yxtaholms Slott finner man roen, det pleier i hvert fall gjestene å si. Hovedbygningene er fra 1700-tallet, og innenfor disse veggene har mange store feiringer funnet sted.
  Gjennom århundrene har mange innflytelsesrike familier eid og drevet Yxtaholms Slott. Svenskt Näringsliv stod som eier fra 1948 frem til for bare fire år siden, da eieren Wonna I de Jong Schaefer kjøpte slottet sammen med sønnen Alexander Östling. Siden da har vært storsatsning inn mot hotell, konferanse og bryllup. Nettopp bryllup er noe man har investert spesielt mye i, og i løpet av 2014 vil det finne sted minst 22 bryllupsfester på Yxtaholm.
  Det gode ryktet har ført til at enkelte brudepar til og med har booket seg inn på slottet før de i det hele tatt har vært besøk. Det er personalet selvsagt svært stolte over.


Men det er ikke bare brudepar som trives på Yxtaholms Slott – på kjøkkenet arbeider en rekke dyktige kokker som gleder seg over å finne frem til enkle og rene smaker, som gir vann i munnen. Maten tilberedes av miljømerkede og lokale råvarer. Resultatet er eksklusive menyer som inneholder fisk, fugl, kjøtt og vilt. Menyene består også av epler fra slottets egne eplehage, sopp plukket i en egen skog på hundre hektar, og fisk fanget i egen sjø. Resultatet serveres i slottets elegante restaurant.
  Yxtaholms Slott har også en verdensunik Calvados-samling i sitt eie, fra Coeur de Lion. Den inneholder alle årganger som er tilgjengelige siden 1937.
  Ved siden av bryllup, utgjør konferanser en stor del av virksomheten. Og med ti velutrustede konferanselokaler, som alle kan ta 10-100 personer, samt over 100 senger fordelt på 51 rom (fra fraiche enkeltrom til flotte suiter), tiltrekker slottet seg både små og store bedrifter.
  Slottets store utvalg konferanseaktiviteter, samt en fantastisk rekreasjonsavdeling med strandbadstu og mulighet for utendørsbad året rundt, skaper en konferanseopplevelse utenom det vanlige.


Eierfamilien og ledelsen har store visjoner for fremtiden. Det pågår kontinuerlige forbedringer av slottets fasiliteter, som anlegging av egen sandstrand og en ny spaavdeling. Målsettingen for eierne og personale er å alltid levere fantatisk kvalitet og en eksklusiv opplevelse.

  Opplev den vakre svenske landsbygda, med hvile og avkobling i et praktfullt miljø med sterk kulturhistorisk bakgrunn. Finn roen med en matbit, hjemmebakte kaker, vakre rom og en rekreasjonsavdeling med strandbadstu i et fantastisk svensk miljø! Uansett om du besøker oss i forbindelse med bryllup, konferanse eller rett og slett for å unne deg et herlig opphold, så garanterer vi at du reiser herfra uthvilt og tilfreds.
La deg fortrylle av vårt unike miljø og historie!

Les mer...

2014-09-16 10.00

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

Kontaktinformasjon

  • Yxtaholms Slott
  • www.yxtaholmsslott.se
  • Telefon:
    +46 157 244 40
  • Adresse:
    Ytxtaholm slott
    642 91 Flen
    Sverige
vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv