141030NO-Tjørves-elektriske

Fikser alt som har med strøm å gjøre

Mye har forandret seg i elektrofaget fra midten av forrige århundre og frem til i dag. Men i Farsund er Tjørves Elektriske AS en viktig aktør den dag i dag. Selskapet ble etablert i 1950, og har siden da tilpasset seg nye tider hele veien. I dag betjener de både privatkunder, industri og landbruk i hjemkommunen Farsund.

– Det gikk mest på boliger og landbruk da faren min startet, og det var litt mer tungvint den gangen. I dag betjener vi private og bedrifter. Det er boliger, hytter og rehabilitering, og det er forretninger, landbruk og mindre industri. Vi tar i grunnen alt som har med strøm å gjøre, forteller Tor Arne Tjørve.
  Han er daglig leder i Tjørves Elektriske AS, og overtok driften etter faren Ola da han var ferdig utdannet installatør i 1994. Totalt er de syv ansatte og to lærlinger i firmaet. Men bare i Farsund kommune er det fire ulike elektrikerfirmaer, så det er ingenting å si på konkurransen. Tjørves Elektriske AS har imidlertid vært med lenge, og Tor Arne er stolt over å ha vært med på de aller fleste driftsbygningene som har blitt bygd i området de siste årene.
  – Vi har et stort lager, fordi vi hele tiden må ha litt av alt. Men også når vi bestiller varer via internett får vi det levert allerede dagen etter. Hovedgrossisten vår er Berggård Amundsen & Co. AS og Sørlandets Elektro Engros. Det kommer også stadig nye regelverk i bransjen, og vi deltar på messer som arrangeres av elektrobransjen annethvert år, sier Tor Arne.

Han legger stor vekt på sikkerhet i arbeidet. Du kan komme ut for mange volt i elektrikerfaget, så det er viktig å kunne sitt fag og ta de riktige forholdsreglene. Det første man må lære, er å passe på at anlegget er frakoblet og sikret slik at det ikke kommer på igjen før man er ferdig med jobben.
  – Jeg håper å kunne beholde begge lærlingene etter endt opplæringstid. Ellers synes jeg firmaet har en grei størrelse i dag. Skulle vi ha blitt større, måtte vi ha tatt jobber utenfor kommunen, men da hadde vi ikke hatt mulighet til å ta godt nok vare på de kundene vi har. Det er å holde våre medarbeidere i jobb og samtidig tilfredsstille kundene som er viktig for oss, understreker Tor Arne.

Les mer...

2014-04-30 15.30

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.

Kontaktinformasjon

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv