143055

Flytende fremtid for gjødsel

Innenfor norsk jordbruk har gjødslingsløsningene vært preget av tradisjoner som har gått i arv gjennom generasjoner. Men det finnes alternativer til tradisjonell fastgjødsling. Flex Agri AS driver produksjon og levering av flytende gjødsel, som ikke bare hever kvaliteten på avlingen, men som også er gunstig for miljøet.

Flex Agri AS er registrert i Sandefjord, som en franchise av danske Flex Fertilizer International. Selskapet ble etablert for ti år siden av en bonde på resultatløs jakt etter et optimalt gjødslingssystem for poteter.

– Du kan enten velge en standard løsning med tilpasninger, eller du kan tenke på å bruke Flex gjødsel. Fordelen med Flex Agri gjødsel er at vi lager små enheter, og tilsetter all mikronæringen som veksten eller jorda har bruk for, forteller daglig leder i Flex Agri AS, Anders Kristian Kjær.

Gjødsel-reseptene blir først laboratoriumstestet i Danmark, før de går inn i produksjon på produksjonsanlegg både i Sandefjord og på Jæren. Kjær og hans kolleger begynner med å ta ut jordprøver og analysere innholdet av næringsstoffer, som nitrogen, fosfor, kalsium og PH.

– Så setter vi sammen en plan ut fra hva som skal dyrkes i den bestemte jorda, og lager gjødselet ut fra dette. Vi ser at Flex Agri gjødsel gir spesielt gode resultater som flytende startgjødsel. Sammen med bladgjødsel og spesialgjødsel til grønnsaker, er det dette vi kommer til å satse stort på fremover, sier han.

Nedslagsfeltet til selskapet dekker Vestfold, Telemark, Agder, Rogaland, Oppland og Hamarregionen. Produktene leveres i hovedsak direkte til sluttbrukerne. Flex Agri AS flyttet nå nylig inn i nye lokaler, og har for øyeblikket fokus på å sentralisere produksjonen.

– Vi kan gjøre selve gjødslingsjobben for bøndene som ønsker det. Da kjører vi med en femtusen-liters tank som dekker nesten 100 mål. Her opererer vi med en fastpris per tonn slik at kundene vet hva de har å forholde seg til, understreker Kjær.

For Flex Agri AS blir det nå viktig at enda flere av landets bønder velger å teste ut flytende gjødsel. Resultatene viser at gjødselet fra Flex Agri AS reduserer nitrogenbruken med 20 % og fosforbruken med 50 %, samtidig som effekten er minst like god som ved tradisjonelt fastgjødsel.

Les mer...

2014-11-27 10.00

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

Kontaktinformasjon

  • Flex Agri AS
  • www.flexagri.no
  • Telefon:
    959 80 900
  • Adresse:
    Gjennestadveien 41
    3160 Stokke
compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

Arkiv