Førerprøver for alle fremkomstmidler

Det er ikke bare for bil det kreves opplæring. Hos Golins Trafikkskole i Flekkefjord kan du ta førerprøven i alt fra bil og moped, til traktor og båt. Trafikkskolen ble etablert i 1986, og har vært med på store forandringer. Det forteller daglig leder og trafikklærer Anders Golin Glendrange. Han har vært med fra starten av, og har lang erfaring i bransjen.

– I begynnelsen var det ikke sertifikat for mopeder, og også opplæring på biler har forandret seg mye. Fra 2005 ble det ganske like konsepter både på moped, motorsykkel, traktor, bil og bilhenger ved at man først lærte det tekniske og ble evaluert på det, og deretter kom trafikk og det trafikale som man også ble evaluert på.

Alle mellom 16 og 25 år må etter dagens regler gjennomføre et trafikalt grunnkurs, og hos Golins Trafikkskole tilbyr de slike kurs minst én gang i måneden. De har i tillegg kjøreopplæring på mopeder, tunge motorsykler, traktorer, bil med både manuelt og automatgir, bilhengere, båtførerkurs samt lastesikringskurs for de som skal ha bilhenger og traktor.
   – Vi er ellers proffe på kjøropplæring med funksjonshemmede, og har drevet med dette i mange år. Gjennom et samarbeid med et sykehus tar vi også imot slagpasienter som skal trene seg opp for å komme tilbake til hverdagslivet, og da kjører vi en fast rute sammen med en ergoterapeut, forteller Anders.

Trafikkskolen dekker området fra Egersund til Flekkefjord, Lyngdal, Farsund og Kvinesdal, og tilbyr vanlige teorikurs blant annet i egne lokaler i Lyngdal. Ellers er Anders opptatt av at staben skal holde seg oppdatert. Det innebærer jevnlig kursing, slik at man til enhver tid er kjent med de aller siste nyhetene, og slik at man hele tiden kan bli bedre.
   – Dette er viktig både for egen trivsel, og ikke minst for elevene som skal føle seg trygge på oss. Etter hvert grunnkurs har vi alltid en evaluering, og vi får alltid mange positive tilbakemeldinger, sier Anders.

Les mer...

2013-12-18 12.00

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.

Kontaktinformasjon

  • Golins Trafikkskole
  • www.golins.no
  • Telefon:
    40401231
  • Adresse:
    Tunveien 15
    4400 Flekkefjord
compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv