141011NO-haglebu-turistheim

Friluftsperle året rundt

Det har aldri skortet på tradisjoner i Haglebu Turistheim. I 50 år har heimen vært et lite mekka for friluftselskende gjester fra alle verdenshjørner, sommerstid som vinterstid.

Det var foreldrene til Amund Frøyse som grunnla Haglebu Turistheim tilbake i 1963. Amund selv har nå drevet stedet i litt over 20 år.
– Tanken den gangen var å drive med turisme, for det var ikke så mye annet å holde på med da. Faren min drev med hyttebygging i tillegg, så de startet med å bygge et hus med rom til utleie, og hadde i tillegg matservering, forteller han.

Etter hvert ble det både hytteutleie og campingplasser, og i dag tilbyr Amund syv utleiehytter i varierende størrelser, i tillegg til 70 plasser til campinghytter.
– Hyttene har blitt modernisert underveis, og har i dag dusj, TV og alle moderne fasiliteter. I selve hovedbygningen serverer vi middag, og såkalt sikringskost som pizza og hamburgere. Det er også mange skiturister som kommer innom her for en vaffel og kaffe. Trenden nå er at langrenn blir bare mer og mer populært, og rundt her er det mange gode, oppkjørte langrennsløyper, sier Amund.

Gjestene ved Haglebu Turistheim er i hovedsak folk som er glade i friluftsliv, i tillegg til mange familier, campingturister og utenlandske gjester med bobiler.
– Tidene forandrer seg, så det kan hende vi må forandre konseptet etter hvert. Visjonen for Haglebu er at det skal bli et sted som er mindre sesongbetont, slik at vi får mer liv her året rundt, understreker Amund.

Les mer...

2014-05-09 09.15

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

Kontaktinformasjon

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv