141100NO.GillumSondreGullinStoreGillunstrana1

Gjør hyttedrømmen til virkelighet ved Mjøsa

Mange nordmenn drømmer om egen hytte. Ønsker du deg et sted med kort vei til både Mjøsa om sommeren og Trysil om vinteren, kan dere få realisert drømmen i Stange Vestbygd.

Familien Opsand bor på den gamle slektsgården Store Gillund Gård i Stange Vestbygd. Gården ligger vestvendt mot Mjøsa i et vakkert og gammelt kulturlandskap. På gården dyrkes korn og det produseres ca 4000 smågriser i året.
  – Det var tippoldefaren min som kjøpte gården i 1907, sier Ingeborg Opsand, og året etter startet han husmorskole her som eksisterte i 20 år. Alle elevene bodde i den store hovedbygningen og rommene i huset har ennå morsomme navn fra den tiden. Her finnes bl.a. lønnkammeret, jomfruburet og utsikten.
  Foruten hovedbygningen som av og til leies ut til selskaper, er stabburet på gården restaurert og leies ut til overnatting og selskapslokale.

Stabburet, som ble satt opp i 1912, ble opprinnelig brukt til oppbevaring av mat. I dag rommer det kjøkken, moderne bad, soverom med fire senger og stor stue i 2. etg. Her kan det dekkes til 30 personer. Stabburet passer fint for barnefamilier som vil ha ferie på landet. Her er kort vei til Mjøsa og flotte turmuligheter. Pilgrimer finner også veien hit og overnatter på stabburet.
  Ca 500 m fra gården ligger Gillundstranda hytteområdet helt ned mot Mjøsa. Her er det lagt ut 8 nye hyttetomter for salg. Tomtene er byggeklare med strøm, vei, vann og avløp.
  Tomtene ligger kun 100 meter fra vannkanten og har flott utsikt over Mjøsa. Området har egen lekeplass og opparbeidet fin badeplass og brygger. Båthavn i umiddelbar nærhet. Her er flotte turmuligheter til fots og på sykkel, kort vei til golfbane og Hamar bys fasiliteter. Vinterstid byr bygda på løypenett på jordene og Hedmarksvidda, Trysil og Hafjell er heller ikke langt unna.

Les mer...

2014-04-30 09.00

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.

Kontaktinformasjon

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv