Gode produkter til rett pris

Hva er egentlig elektrotavler, og hva brukes de til? Vi dro på besøk til Forus Elektroautomatikk AS i Mjøndalen for å finne svaret.


- Elektrotavler brukes til distribusjon av strøm i et bygg, og fungerer som et vanlig sikringsskap bare i større målestokk. I tillegg har man automasjonstavler som styrer én større del i ett bygg, som for eksempel et ventilasjons- eller kjøleanlegg. På kraftverk, derimot, går det på styretavler som forsyner hele bygget. Med andre ord kan man si at en elektrotavle utgjør hele kretsløpet av strømmen fra den blir produsert til den blir bygd, forklarer Bengt Fjellheim Olsen.

Forus er opprinnelig en Stavangerbedrift, men etablerte en avdeling på østlandet i 1999. Denne ble senere solgt i to omganger, og deretter re-etablert i Mjøndalen i august 2012. Her fungerer Olsen som avdelingsleder med 25 ansatte, og bedriften har i tillegg avdelinger på Kongsvinger og Forus i Stavanger, samt serviceavdelinger i Arendal og på Lillestrøm.

- Vi leverer stort sett alle tjenester innen elektrotavler bortsett fra installasjon, med hovedvekt på landbaserte anlegg. Det er det landbaserte installasjonsmarkedet vi retter oss mot, samt noe mot offshore, men der blir det meste produsert på avdelingen i Stavanger, sier Olsen.

Typiske kunder for Forus Elektroautomatikk AS er vanlige elektroinstallatører. Avdelingen leverer for det meste på østlandet, men også noe opp mot Trondheim. Varene blir både produsert og testet i Mjøndalen, og deretter levert ut som en ferdig enhet.

- Det er mange årsaker til at vi får positive tilbakemeldinger, men det går på faste og fornøyde kunder som har brukt oss i mange år. Vi er også konkurransedyktige på pris, holder høy kvalitet og leverer gode produkter til rett pris. De fleste av våre ansatte har holdt på med dette i 30 år, så vi har god erfaring. Planene fremover på kort sikt er at vi skal øke staben til 30 ansatte, avslutter Bengt Fjellheim Olsen.

Les mer...

2013-05-30 12.15

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

Kontaktinformasjon

  • Forus elektro automatikk
  • www.forus-elektro.no
  • Telefon:
    51951500
  • Adresse:
    Orkidehøgda 2A
    3050 Mjøndalen
sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv