142001NO-princess

Grønn pioner i tekstilbransjen

Princess-gruppen går i bresjen for en miljøvennlig norsk tekstilbransje. Det innebærer bruk av produkter uten miljøgifter og skadelige kjemikalier. Kai Gulbrandsen er administrerende direktør, og har stor tro på at alle kan være med på å bidra til en grønnere hverdag.

– Princess er en kvalitetsleverandør og en anerkjent merkevare, og vi føler at det å gjøre noe i forhold til både miljø og samfunnsansvar er viktig. Vi har derfor et sterkt fokus på kjemikalier. Det importeres mye miljøgifter innen tekstilindustrien, og det var der vårt engasjement startet. Helse og miljø er viktig for både medarbeiderne og kundene våre, understreker Gulbrandsen.
  I hans øyne er ikke norske myndigheters krav tilstrekkelig strenge når det gjelder behandling av kjemikalier i tekstilbransjen. I Princess bestemte de seg derfor for at deres egen virksomhet skulle forholde seg til utvalgte internasjonale sertifiseringer. Det er sertifiseringer som stiller langt høyere krav enn de norske, både til Princess-gruppen selv og til deres produsenter.
 

– I 2006 begynte arbeidet med å fjerne alle helsefarlige kjemikalier i alle kroppsnære produkter, og der følger vi en internasjonal sertifisering som heter Øko-Tex. Etter hvert har vi gradvis tatt flere og flere varegrupper, og på økologiske varer går vi også inn og ser på produksjonsforholdene. Miljøfyrtårnsertifisering er også viktig for oss, både for energiforbruket, men også for HMS og arbeidsmiljø. Vi var den første kjeden i Norge som miljøfyrtårnsertifiserte alle butikkene og hovedkontoret vårt.

Det viktigste for Gulbrandsen som direktør for Princess, er at alle ansatte kan selge bedriftens produkter med god samvittighet både når det gjelder miljø og miljøgifter. Når han ser fremover i tid, er det med stor tro på fremtiden til både Princess og norsk varehandel generelt.
  – Norske forbrukere bryr seg fortsatt for lite om miljø, og jeg tror at både pris og tilgjengelighet kommer foran miljø på listen over prioriteringer til nordmenn. Jeg er opptatt av at hvis alle bidrar litt til å begrense både miljøgifter, utslipp og energiforbruk, så blir det veldig bra. Det gjelder både enkeltpersoner og store selskaper.

Les mer...

2014-09-15 13.00

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

Kontaktinformasjon

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv