Hele Norges vindusekspert

En tradisjonsrik og veletablert bedrift som NorDan AS trenger strengt tatt ingen presentasjon. Men vi har besøkt Moi for å høre litt om både fortid og fremtidsplaner hos den snart 90 år gamle vindusmesteren.

Det hele startet med dansken Johannes Rasmussen, som i 1926 kom til Norge fra Danmark for å delta i den store jernbaneutbyggingen mellom Stavanger og Oslo.

    – Bestefaren min var utdannet hjulmaker og ventet egentlig på visum til USA, men landet altså på Moi hvor han etablerte et eget selskap som bygde hus langs jernbanen, forteller barnebarnet Johannes Rasmussen, markedsdirektør i NorDan AS.

Selskapet gikk fra hus til å produsere innredning, og etter industrialiseringen på 50-tallet bestemte man seg for å konsentrere kompetansen om ett produkt. Valget falt på vinduer, og det såkalte NorDan-vinduet ble utviklet. Et patentert vindu som kan åpnes to veier.
    I dag har familiebedriften 450 ansatte på Moi, men til sammen er de 1100 stykker, fordelt på fabrikker i Norge, Sverige og Polen, samt salgskontorer i byer som Trondheim, Bergen, Ålesund, Porsgrunn, Stavanger, Oslo og Kristiansand.
    – Egentlig jobber vi med engineering, for det finnes jo ingen standard på dette. Det betyr at hvert bygg har sitt unike behov. Derfor er det viktig at vi kommer tidlig inn i en byggeprosess med råd på tekniske løsninger, sier Rasmussen.

NorDan AS har alltid vært opptatt av å ligge i forkant, og investerer store ressurser i testing av neste generasjons vinduer. Storparten av produktene er skreddersydd etter kundenes ønsker, og det er ikke få. Selskapet produserer nemlig cirka 500 000 vinduer hvert år.
    – Det unike med oss ligger i at vi ikke har et standardsystem, og at alle produktene er designet og utviklet av oss. Vi har også utviklet helt nye løsninger der man klikker vinduet inn i veggen slik at det blir helt tett. Det er kosteffektivt med tanke på energiforbruket, understreker Rasmussen.
    For i gamle NorDan AS er de opptatt av å følge med i tiden. Da må god varmekonservering selvsagt prioriteres.

Les mer...

2013-12-13 12.30

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

Kontaktinformasjon

  • Nordan
  • www.nordan.no
  • Telefon:
    90760607
  • Adresse:
    Stasjonsveien 40
    4460 Moi
compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv