132091alternativet

Hjelp til selvhjelp

Det er ikke tilfeldig at kundene hos Alternativet Kurs og Kompetansesenter strekker seg fra toppledere, til folk som har falt utenfor arbeidslivet, til hele bedrifter. Alternativet hjelper personer i alle situasjoner til selv å ta skrittet videre.


- Vi har en ambisjon om å være for andre mennesker. Vi ønsker å være en arena der du kan komme inn som du er, men hvor du skal kunne parkere det du ønsker å parkere, og utvikle det du ønsker å utvikle. Slik at du beveger deg dit du skal, forteller Erling Skagseth.

Han etablerte Alternativet i 1999, med bakgrunn fra spesialpedagogikk for folk med lese- og skrivevansker. I dag tilbyr Erling og hans kolleger et bredt spekter av tjenester som alle har til felles de bistår folk med selv å gå videre mot sine mål.

Veien dit er aldri ensartet, men Alternativet har blant annet spesialisert seg på tankefeltterapi og ikke minst det som kalles NLP.
- NLP står for nevrolingvistisk programmering, og handler om å bli deg selv på ditt beste. Min jobb er å utfordre mennesker til å gå utover sine egne begrensninger. Men det er ikke bare coaching, det er også terapi, som tar for seg vanskelige opplevelser i fortiden, sier Mette Helen Strand.

Ingenting gleder henne mer enn å oppleve hvilke positive endringer NLP gir på individnivå. Men Alternativet bidrar ikke minst med sin kompetanse til økt trivsel på arbeidsplassen.
- Blant annet har vi kartleggingsverktøy og endringsverktøy for trivsel i arbeidsmiljøet, som viser oss hvor skoen trykker, hvor ressursene skal settes inn. Da kan vi gå inn og sette inn tiltak eller bedriften kan følge opp selv.

Les mer...

2013-05-30 10.30

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

Kontaktinformasjon

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv