Paviljongen Gatekjøkken ligger på Borgenhaugen rett utenfor Sarpsborg sentrum, og ble i november 2002 overtatt av ekteparet Pettersen, hvorav Gunn Pettersen er daglig leder. Ved overtagelsen ble det gjort en omfattende modernisering og det ble valgt å gjøre kjøkkenet synlig, slik at kunden kan se maten.
– Visjonen da vi startet, var å bli et av Østfolds beste gatekjøkken og med det mener vi at vi skal være best på kvalitet og service. Vi bruker fortsatt de samme oppskriftene som har vært brukt siden det ble etablert gatekjøkken her på slutten av 60-tallet. Dette gjelder den hjemmelagde maten som potetstappe, lapskaus, pølsegryte og selvfølgelig våre populære hjemmelagde wienerbrød.
– Valget om å satse på hjemmelaget mat og at man lager maten fra bunnen av, gjør at dette har blitt en suksess. Det blir solgt helt klart mest av disse varene. Et annet produkt som selger veldig bra, er biffsnadder og vi er helt overbevist om at fordi vi kjøper inn kvalitetskjøtt og skjærer kjøttet selv, har også denne retten blitt en suksess. Vi leverer også ut overtidsmat og møtemat til flere bedrifter.
Gatekjøkkenet har 15 ansatte i forskjellige stillingsbrøker og har god omsetning. I sesongen april til september tar det ekstra av, da er det full fres på Paviljongen Gatekjøkken, hvor søndagen er den store salgsdagen.
Ekteparet er opptatt av godt arbeidsmiljø, at ansatte trives og fungerer godt sammen.
– Det er viktig å bli sett og hørt og være med på å forme sin egen arbeidsplass. Vi er helt avhengige av dyktige ansatte som sørger for at vi er best på mat og service. Det er det ingen tvil om at Paviljongen Gatekjøkken har. Hit kommer nemlig folk fra fjern og nær – og mange er stamkunder.
– Ellers er vi avhengig av at kundene kommer tilbake, så vi lever av å levere kvalitet. Vi har mange faste kunder som stadig kommer innom, og det er mange som kjører langt bare for å komme hit og spise softisen vår, avslutter Gunn og Alf.