Idyll på Øvre Gillund

Ønsker du å ta med barna til et fredelig sted i sommer, med kort vei til badestrand og stort gårdstun hvor man kan leke og boltre seg fritt? Da skal du leie deg inn på Øvre Gillund.

Den flotte gården ligger i Stange, og ble i 1992 overtatt av Kari Westad Ødegård og ektemannen hennes. Det var opprinnelig Karis bestefar som kjøpte Øvre Gillund i 1917.
  – Hele området her er fra vikingtiden, og denne gården var opprinnelig en del av en større gård. Det ble drevet aktivt jordbruk her med dyr frem til 1950-årene, men i dag driver vi kun med korn. Her på gården har vi cirka 150 dyrket mål, og så har vi noen hyttetomter nede ved stranden som er utleid og bebygd, forklarer Kari.

Det er drengestua på gården som leies ut. Den var i dårlig forfatning, og oppgraderingen ble påbegynt i 1995 med en peisestue og et soverom. Noen år senere ble den delen som tidligere huset griser og høner over to etasjer, restaurert til en liten leilighet med tre soverom. Her er det også bad med vaskemaskin, stue og fullt utstyrt kjøkkenkrok. Ekteparet startet med utleie for cirka seks år siden, og samarbeider med nabogården for eventuelt å kunne ta imot større grupper.
  – På Øvre Gillund kan vi nå ta imot inntil 10 personer, og vi leier ut for et minimum av to netter. Da rer vi opp sengene og stiller med håndklær, og har en del tørrvarer slik at folk har kaffe, te, mel og andre basisvarer. Jeg vasker også etter gjestene når de har reist, slik at det i prisen altså er inkludert sengetøy, håndklær og vask.
  Kari legger til at folk er usedvanlig fornøyde når de er på besøk på gården. Det er både familier og par/små grupper som leier seg inn for en helg eller mer.
  – Mange synes det er flott fordi vi har så kort vei til Mjøsa med badeplass. I tillegg har vi et stort og koselig gårdstun som er fint å leke på, hvor man også kan grille og spise frokosten utendørs.

Les mer...

2014-04-30 09.00

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

Kontaktinformasjon

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

Arkiv