142026NO - Isekk142026NO - Isekk1

Ikke i container, men i sekk!

Det er ikke bare enkelt å skulle endre på nordmenns vaner. Men etter seks års drift og en stadig økende vekst, er det tydelig at iSekk AS er i ferd med å lykkes. Avfallssortering er ofte langt enklere i sekk enn i container.

Under et besøk i Barcelona for noen år tilbake så Anders Huitfeldt-Kaas sekker plassert rundt om i gatene. Med lang erfaring fra grundervirksomhet og som styreleder og største aksjonær i Håndverkeriet AS, var han kjent med utfordringen å kvitte seg med bygningsavfall. Han fattet derfor interessen for dette enkle konseptet. Etter en lang planleggingsfase etablerte han iSekk AS i Oslo i 2008 sammen med Haakon Irgens og Arve Jansen.

  – Vår største hindring i starten var å endre på folks gamle vaner, og særlig hos håndverkere. Når man har kastet ting i containere i 30 år, hvorfor endre på det? sier Jansen, daglig leder i selskapet.
  De mange kravene til sortering på byggeplasser kom til god hjelp. På større byggeprosjekter må man sortere minimum 60 % av avfallet. Mange miljøfyrtårn-bedrifter ønsker å sortere enda mer, og samarbeider ofte med iSekk, forteller han.
  – Vi hjelper til med å finne de beste løsningene på byggeplassen for å få opp sorteringsgraden, samt å få det gjort raskt og effektivt. Det handler om å spare arbeidstid, som igjen sparer dem mye penger siden de selv slipper å kjøre avfallet til depoter. Hovedkundene våre er profesjonelle håndverkere, men det er også utrolig mange småbedrifter i tillegg til borettslag og privatkunder som bruker oss.

Sekkene er enkle å få tak i, og fås kjøpt hos forhandlere som Jernia, Byggmakker og Maxbo i tillegg til en del Statoilstasjoner i Oslo. iSekk holder også til i Bergen og Stavanger, og er i stadig vekst.
  – Sekkene fjernes kjapt, for vi har gode garantier på henting med 10 ansatte som daglig kjører rundt med våre lastebiler. iSekk har også inngått et partnerskap med Norsk Gjenvinning, og sammen med dem kommer vi til å vokse ytterligere.

Les mer...

2014-09-16 09.15

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv